Gündem Babamı nereye götürüyorlar?

Babamı nereye götürüyorlar?

16.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Van’da PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan polis Yusuf Diri’nin 3.5 yaşındaki kızı Nursima’nın, “Babamı neden oraya götürüyorlar” sözü yürek burktu...

Babamı nereye götürüyorlar

Van’da dün takip edilen 2 PKK’lı terörist ile polis arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK’lı ölü, 1 PKK’lı yaralı ele geçirilirken, Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli 28 yaşındaki polis memuru Yusuf Diri şehit oldu. Dün şehit Polis Memuru Diri için Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Ak Parti Van Milletvekili Adayı ve eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İl Jandarma Komutanı Albay Yücel Uğur, Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, şehidin ailesi, polis ve askerler katıldı. Tören öncesi gözyaşı döken aileyi Vali Taşyapan teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı


Nursima ağlattı

Şehitler için saygı duruşunun ardından şehit polis memuru Diri’nin özgeçmişi okundu. Daha sonra İl Müftüsü dua yaptırdı. Duanın ardından Şehit Diri’nin Türk bayrağına sarılı tabutu polislerin omuzunda Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçağa taşındı. Bu sırada şehidin 3.5 yaşındaki kızı Nursima Diri’nin, “Babamı neden oraya götürüyorlar” demesi yürekleri burktu. Şehidin eşi Ayşe ve çevredekiler elinde şeker olan Nursima’nın sözleri karşısında gözyaşlarına boğuldu. Şehit polis memuru Diri’nin cenazesi uçakla memleketi Niğde’ye gönderildi.

Kapadokya Havalimanı’na getirilen şehidin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında uçaktan indirildi. Uçakla birlikte şehidin eşi Ayşe ile kızı Nursima da Nevşehir’e geldi.

Haberin Devamı


Kalabalık karşılama

Şehit polis Yusuf Diri’nin cenazesi, buradan alınarak yaklaşık 2 bin araçlık konvoyla Altunhisar İlçesi’ne bağlı Yakacık Köyü’ndeki babasının evine getirildi. 7 kardeşin en küçüğü olan Yusuf Diri’nin cenazesinin gelmesiyle emekli işçi baba Hasan, üvey annesi Emine ile kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Burada helallik alınması ardından cenaze tören için Yakacı Merkez Camii’ne götürüldü. Buradaki törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı Ak Partili Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Törende, şehidin babası Hasan, üvey annesi Emine, eşi Ayşe ile kardeşleri tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Törene kadın polisin kucağında katılan şehidin kızı, 3.5 yaşındaki Nursima da elindeki bebekle oynarken babasının tabutuna uzaktan baktı. Şehidin öz geçmişi okunup cenaze namazının kılınması ardından omuzlara alınan Yusuf Diri’nin cenazesi, tekbirler getirilip ’Kahrolsun PKK’ sloganlarıyla götürüldüğü Yakacık Köyü Şehitliği’nde defnedildi.

Babamı nereye götürüyorlar

Şehit Polis Yusuf Diri’yi 10 bin kişi son yolculuğuna uğurladı.