Gündem Babasız ilk bayramı

Babasız ilk bayramı

29.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Babası Soma’da ölen Akdeniz anemisi hastası 14 yaşındaki İsmet, uygun iliğin naklini bekliyor ama babası yanında olmadığı için buruk

Babasız ilk bayramı

Türkiye’yi yasa boğan 301 işçinin öldüğü Soma’deki maden faciasında babasını kaybettikten sonra kendisine ilik bulunduğu haberiyle hayata tutunan Akdeniz anemisi hastası 14 yaşındaki İsmet Salgın, yeni evinde buruk bir bayram yaşıyor. Babasız ilk bayramını geçiren İsmet, heyecanla Eylül’de gerçekleşecek ilik naklini bekliyor.
Soma’daki madende yaşamını yitiren İbrahim Salgın’ın evinde ölen diğer 300 madencinin evlerinde olduğu gibi buruk bir bayram yaşanıyor. Kaymakamlık’ınkira desteğiyle yeni bir eve taşınan İsmet, annesi ve 2 kız kardeşiyle birlikte babasız ilk bayramını geçiriyor.

‘Acısı kalbimizde’
Eşinin acısını hâlâ derinden yaşadıklarını ama İsmet’in sağlığına kavuşacağı için mutlu olduklarını belirten anne Aynur Salgın, yaşadıkları buruk bayramı Milliyet’e şöyle anlattı: “Yeni evimizde çok mutluyuz. Ancak İbrahim’siz de ilk bayramımız. Üzüntüsü kalbimizde. İsmet’in sağlığına kavuşacak olması bizim için yaşama tutunma sebebi oldu. Tek sorunu hastaneye giderken yaşıyoruz. Oğlumun tedavisi İzmir’de devam ediyor. Kınık Belediye Başkanı bana İsmet’in hastaneye gitmesi için araba göndereceklerini söylemişti. Araba bir kere geldi bir daha da gelmedi. Sabah 08.00’de hastanede olmamız gerekirken otobüsler 07.00’de başladığı için yetişemiyoruz.”
Uygun ilik bulunduğu haberini aldıktan sonra İsmet’in ise artık yüzü gülüyor. İsmet, “Ameliyat olunca daha iyi olacak. Herkes beni görmek için bize geldi. Başbakan bile karnemi istetti. Ancak karnemi gönderdikten sonra aramadı. Şu anda bende karnem yok. Gönderirlerse sevinirim saklıyoruz çünkü” diyor.

Babasız ilk bayramı

Haberin Devamı

Baroni’yle görüşmüştü

Tedavisi için madende çalışan babasını yitiren İsmet’e faciadan 1 hafta sonra uygun iliğin bulunması tüm Türkiye’ye buruk bir sevinç yaşatmıştı. Baba Salgın oğlunun tedavisi için kendisi gibi madenci 149 arkadaşına kan örneği verdirip uygun ilik beklerken, müjdeli haber o öldükten sonra Avrupa’dan gelmişti. Milliyet bu haberi 22 Mayıs’ta “Yaşa İsmet” manşetiyle duyurmuştu. Haberin ardından İsmet’in tüm sağlık masraflarını Sağlık Bakanlığı üstlendi. İsmet’in en büyük hayali de Milliyet vasıtasıyla gerçekleşti. Küçük çocuk hayranı olduğu Fenerbahçeli futbolcu Cristian Baroni’yle görüntülü konuşma gerçekleştirdi.

Yazarlar