Gündem Babu’s Selame’nin kontrolü sivillerde

Babu’s Selame’nin kontrolü sivillerde

11.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye-Türkiye sınırındaki Babu’s Selame sınır kapısının kontrolü, askeri muhalif grup Şam Cephesi’nden sivil idareye devredildi.

Babu’s Selame’nin  kontrolü sivillerde

Suriye’de etkin askeri muhalif gruplardan Şam Cephesi, Kilis’teki Öncüpınar sınır kapısının karşısındaki Babu’s Selame’nin kontrolünü, muhaliflerin oluşturduğu geçici hükümete teslim etti.

‘Sıra diğer kapılarda’
Geçici Suriye Hükümeti Başkanı Cevad Ebu Hatab, AA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye ve askeri muhalif grupların desteğiyle kapının kontrolünü Şam Cephesi’nden aldıklarını söyledi. Ebu Hatab, “Suriye’nin kuzeyindeki diğer sınır kapılarını da teslim almak istiyoruz. Teslim aldığımız bu sınır kapısını uluslararası kriterlere göre yönetip işleteceğiz” dedi. Bu arada Şam Cephesi’nin basın sözcüsü Bara eş Şam da, Babu’s Selame kapısı ile birlikte, bölgedeki Abdülkadir Salih Askeri Akademisi’nin de geçici hükümete devredildiğini söyledi.

DAEŞ’e 100 bin bomba
ABD Hava Kuvvetleri Merkezi Komutası’nın verilerine göre, DAEŞ ile mücadele koalisyonuna bağlı askeri güçlerin Irak ve Suriye’de 2014’den bu yana düzenledikleri hava bombardımanlarında attıkları bomba sayısı 100 bini geçti. Koalisyon Ağustos’taki rekor 5 bin 75 bombanın ardından, Eylül ayında DAEŞ’e 3 bin 550 bomba attı ve böylece 2017 yılının başından bu yana 36 bin 351 bombanın atıldığı örgütle mücadelede, toplam atılan bomba sayısı 102 bin 82’ye yükseldi.

Haberin Devamı