Gündem BAFTA ‘Boyhood’ dedi

BAFTA ‘Boyhood’ dedi

10.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘İngiliz Oscarları’ olarak bilinen, İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi’nin (BAFTA) 1947 yılından beri dağıttığı BAFTA Ödülleri, önceki gün Londra Royal Opera House’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

BAFTA ‘Boyhood’ dedi

Ödüller ana kategorilerde, ocak ayında sahiplerini bulan Altın Küre Ödülleri ile aynı isimlere gitti. Bu durum, En İyi Erkek Oyuncu dalında Eddie Redmayne, En İyi Kadın Oyuncu dalında Julianne Moore, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında J.K. Simmons, En İyi Yardımcı Kadın oyuncu dalında Patricia Arquette, En İyi Film dalında ‘Boyhood’ ve En İyi Yönetmen dalında Richard Linklater’ın Oscar bahislerinde ilk sıraya yerleşmesini sağladı. Altın Küre’nin diğer öne çıkan filmi ‘Birdman’ ise En İyi Görüntü Yönetimi ödülüyle yetindi. 19 yıllık yönetmenlik kariyerinin en başarılı ödül sezonunu geçiren Wes Anderson’ın şimdiden kült statüsüne ulaşan çalışması ‘The Grand Budapest Hotel’ de, çoğu teknik olan beş dalda ödül alarak gecenin en çok sayıda ödül alan filmi oldu.

Haberin Devamı

Kazananlar

l En İyi Film: ‘Boyhood’ l En İyi İngiliz Filmi: ‘The Theory of Everything’ l En İyi Animasyon Film: ‘LEGO Filmi’ l En İyi Yönetmen: Richard Linklater (‘Boyhood’) l En İyi Özgün Senaryo: ‘The Grand Budapest Hotel’ l En İyi Uyarlama Senaryo: ‘The Theory of Everything’ l En İyi Erkek Oyuncu: Eddie Redmayne (‘The Theory of Everything’) l En İyi Kadın Oyuncu: Julianne Moore (‘Still Alice’) l En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: J.K. Simmons (‘Whiplash’) l En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Patricia Arquette (‘Boyhood‘) l En İyi Kurgu: ‘Whiplash’ l Yabancı Dilde En İyi Film: ‘Ida’ l En İyi Belgesel: ‘CITIZENFOUR’ l En İyi Kostüm Tasarımı: ‘The Grand Budapest Hotel’ l En İyi Makyaj ve Saç: ‘The Grand Budapest Hotel’ l En İyi Görsel Efekt: ‘Interstellar’ l Yükselen Yıldız Ödülü (halk oylaması ile): Jack O’Connell (‘Unbroken’)