Dünya Bağdat’ta kanlı pazar

Bağdat’ta kanlı pazar

09.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak’ın başkenti Bağdat, dün üç patlamayla birden sarsıldı. Bu patlamaların sonucunda en az 26 kişinin öldüğü, 50’den fazla kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Bağdat’ta kanlı pazar

İlk saldırı, sabah saatlerinde Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Sadr semötindeki Cemile mahallesinde meydana geldi. Bomba yüklü bir araç, buradaki semt pazarında infilak ederken, olayda 16 kişinin öldüğü, 47 kişinin de yaralandığı haber verildi. Irak İçişleri Bakanlığı Sözücüsü Saad Maan, güvenlik güçlerinin saldırganı fark ederek ateş açtığını ancak saldırıyı engelleyemediğini söyledi.

Morgda patladı

Bununla birlikte, ilk saldırıda hayatını kaybeden bir kişinin vücudunda bulunan bomba düzeneğinin, kaldırıldığı hastanedeki morgda infilak ettiği aktarıldı. Hastene görevlileri, bu kişinin kendisini patlamadan önce şarapnel parçalarıyla hayatını kaybeden ikinci saldırgan olduğunu açıkladı.

Bağdat’taki diğer saldırıysa Şii semti Baladiyat’ta meydana geldi. Bu bölgedeki halk pazarında üzerindeki bombayı patlatan intihar bombacısı, en az 10 kişinin ölümüne neden oldu. Olayda çok sayıda yaralının olduğu belirtiliyor. Terör örgütü DAEŞ, Bağdat’taki ilk saldırıyı üstlendi.

Örgüt, son dönemde Irak ordusunun Musul’u ele geçirmek için askeri harekât başlatmasının ardından Bağdat’ın bölgelerindeki terör saldırılarını önemli derecede artırdı.