Gündem Bahar karı korkuttu!

Bahar karı korkuttu!

19.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bahar geldi derken, kar geri döndü. Erzincan-Gümüşhane karayolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Bolu Dağı Tüneli çıkışında 4 aracın karıştığı kazada 1 kişi yaralandı. Bursa Uludağ’da önceki gün etkili olan kar dün yerini sıcak havaya bıraktı. Uludağ’da kar kalınlığı 125 santime ulaştı. Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yapılacak kayak yarışları, kar yağışı nedeniyle ertelendi.

Bahar karı korkuttu

Bembeyaz Peribacaları

Kapadokya bölgesinde önceki akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, peribacalarının bulunduğu alanlarda güzel görüntüler oluşturdu. Bölgeyi gezen yerli ve yabancı turistler, karla kaplı peribacaları arasında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Araçlar gömüldü

Hakkari’de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Sıcak ve güneşli günlerin ardından önceki gece başlayan kar yağışı nedeniyle kent genelinde 20 köy ve 38 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının kent merkezinde 30 santimetre yüksek kesimlerde ise 1 metreyi bulduğu belirtildi. Hakkari’de park halindeki araçlar ise adeta kara gömüldü.

Van’da çığ

Van-Çatak karayolu çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı. Trafiğe kapanan yolda çok sayıda araç mahsur kalırken Karayolları 111. Şube Şefliği ekipleri, çığın meydana geldiği bölgede çalışma başlattı. Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asim Akgül, olay yerine gelerek Karayolları ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceledi. l VAN AA