Gündem Bahar yağmuru afete dönüştü

Bahar yağmuru afete dönüştü

30.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bahar yağmurları, su baskınlarına ve sele neden oluyor. Ayvalık’ta iki gündür etkili olan sağanak nedeniyle tarım arazileri ve ekili alanlar, zarar gördü.

Bahar yağmuru  afete dönüştü

Altınova mahallesinde çok sayıda işyerini su basarken, bazı sokaklar göle döndü. Burdur’un Bucak ilçesinde cuma sabahı başlayan yağış, Onaç Baraj Göleti’nde su düzeyinin yükselmesine neden oldu. Barajdan taşan sular Kestel Ovası’nda ekili tarım arazilerini bastı. Arazisi sudan zarar gören üreticiler çaresizlik içinde kaldı.
Antalya’nın Kumluca ilçesinde 3 gündür devam eden yağmur, Alakır Barajı’nı taşırdı. DSİ yetkilileri, fazla suyun tahliye kanalları vasıtasıyla bırakıldığını kaydetti.
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Alagöz ve Oda köyleride evlerin bodrum katlarını su bastı. Köylüleri ziyaret eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Sandıklı, Dinar, Şuhut ve Afyonkarahisar merkezde yağışın çok fazla olduğunu belirterek, biriken karın da erimesiyle su baskınları meydana geldiğini söyledi.
Mersin’in Erdemli ilçesinde, sağanak yağmurla birlikte yüksek kesimlerdeki karların erimesi sonucu meydana gelen selde sahil kesimindeki narenciye ve muz bahçeleri sular altında kaldı. Lemas Deresi’ni de taşıran sel, bazı evlerin birinci katlarının sular altında kalmasına neden oldu.
Isparta’nın Eğirdir ilçesinde sel sularına kapılarak dereye düşen 65 yaşındaki Kerim Aycan öldü.
Öte yandan Bulgaristan’daki yağışların ardından Tunca ve Meriç nehirlerinin debileri yeniden artış gösterdi.