Gündem Son dakika... Doktorunu vurmuştu: Hastalığı ortaya çıktı!

Son dakika... Doktorunu vurmuştu: Hastalığı ortaya çıktı!

02.10.2018 - 13:02 | Son Güncellenme:

İstanbul Bahçelievler'deki bir özel hastanede çalışan psikiyatrist doktor, silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Olayın ardından kaçan şüpheli 1 saat sonra Esenler'de yakalanarak gözaltına alındı. Serhan T. isimli saldırganın Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu (Yaptığı davranışları hatırlamama) tedavisi gördüğünün tespit edildiği öğrenildi.

Son dakika... Doktorunu vurmuştu: Hastalığı ortaya çıktı

İstanbul Bahçelievler'de bulunan bir özel hastanede psikiyatrist olarak görev yapan Dr. Fikret Hacıosman muayene için odasına giren hastası tarafından silahla vurularak ağır yaralandı.

Muayene için dün hastaneye gelen ve psikiyatrik sorunlar yaşadığı öğrenilen saldırgan, dün öğle saatlerinde odasına girdiği Dr. Fikret Hacıosman ile kısa bir tartışmanın ardından yanında getirdiği silahı çıkararak doktora ateş etti. Şakağından aldığı kurşun darbesiyle ağır yaralanan Dr. Fikret Hacıosman hemen yoğun bakım ünitesine alındı.

Haberin Devamı

Saldırı sonrası firar edip yaya olarak kaçan zanlı, olaydan 1 saat sonra Esenler'de yakalanarak gözaltına alındı.

AKRABASININ EVİNDE YAKALANDI

Esenler Kazım Karabekir mahallesinde bulunan akrabasının evinde yakalanıp gözaltına alınan zanlı S. Tunçdemir'in ev sakinlerini rehin aldığı sırada düzenlenen operasyonla yakalanıp ilçe ekiplerince Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilerek Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Son dakika... Doktorunu vurmuştu: Hastalığı ortaya çıktı

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Bahçelievler'de saldırıya uğrayan doktorun sağlık durumuna ilişkin hastanenin başhekimi Dr. Oğuzhan Cücü açıklama yaptı. Hastanedeki diğer doktorlarla birlikte kamera karşısına geçen Cücü, "Son derece üzgünüz . Bu hain saldırıyı kınıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Saldırıya uğrayan Dr. Fikret Hacıosman'ın durumunun kritik olduğunu belirten Cücü, "Tedavisi devam ediyor. Şu an kritik süreci devam etmekte. Kritik durumu atlatması için umutla beklemekteyiz" diye konuştu.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi Twitter hesabından, Bahçelievler'de bulunan özel bir hastanede Dr. Fikret Hacıosman'ın silahlı saldırıya uğrayarak yaralanması olayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, açıklamasında, "İstanbul'da silahlı saldırı sonucunda meslektaşımız Dr. Fikret Hacıosman maalesef ağır yaralanmıştır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son halkası olan bu menfur hadise karşısında üzüntümüz tarifsizdir. Kendisine Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Sağlıkta şiddeti caydıracak ve suçluların en ağır düzeyde cezalandırılmasını sağlayacak düzenlemeler en kısa zamanda hayata geçecektir. İnanıyorum ki yeni yasama yılında bu husus TBMM'nin öncelikli gündemi arasında yer alacaktır. Bakanlık olarak bu konunun etkin takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.