Gündem Kongre vadisine katliam saldırısı planında 3 terörist daha yakalanıp tutuklandı

Kongre vadisine katliam saldırısı planında 3 terörist daha yakalanıp tutuklandı

24.01.2018 - 09:58 | Son Güncellenme:

Bombalı aracı hazırlayan ‘Birso’ kod adlı teröristin 3 adamı daha yakalandı.

Kongre vadisine katliam saldırısı planında 3 terörist daha yakalanıp tutuklandı

İstanbul Bahçelievler’de geçtiğimiz Aralık ayında, terör örgütü PKK mensupları tarafından İslam İşbirliği Toplantısı’nın yapıldığı kongre vadisine bombalı saldırı yapmak için hazırlanıp, harekete geçemeden ele geçirilen bombalı minibüs ile ilgili yürütülen soruşturmada 3 örgüt mensubu daha yakalanarak tutuklandı. Tutuklanan 3 şahsın bombalı minibüsün teminini yaptıktan sonra kırsala kaçan ‘Birso’ kod adlı G.B.ye yardım ve yataklık yapan şahıslar olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İslam İşbirliği Toplantısı’nın yapıldığı kongre vadisinde güvenlik önlemi alan polislerin üzerine bombalı araç sürülerek saldırı yapılacağı bilgisiyle 12 Aralık günü MİT’ten gelen istihbaratla harekete geçen İstanbul TEM ekipleri, Şirinevler Mahmutbey 18. Sokak üzerinde istihbarattan 8 saat sonra 13 Aralık günü park halinde buldukları plakası verilen minibüsün başında pusu kurmuş ve aracı almaya gelen Hamza D. isimli teröristle birlikte minibüsü ele geçirmişti.

Minibüs içerisinde yapılan incelemede 8 adet düzenekli yangın tüpü içerisine yerleştirilen 60 kilo patlayıcı ele geçiren polis, yaptığı soruşturmada olayla bağlantılı olarak 18 şüpheliyi gözaltına almıştı. Bombalı aracı güvenlik güçlerinin üzerine sürerek saldırı yapmayı planladığını ve aracın temininden kendisine yardım edenlere kadar hazırlık aşamasına katılan tüm şahısların ismini veren ve aynı zamanda 2008 yılında Aktütün Karakoluna yapılan saldırının faillerinden olduğu ortaya çıkan Hamza D.’nin ifadesi doğrultusunda gözaltına alınan 17 kişiden 12’si ve kendisi tutuklanarak cezaevine konmuştu.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK’nın özel birliklerinde yer aldığını ifade eden ve örgüt tarafından görevlendirildiğini ifadesinde anlatan Hamza D.’nin verdiği bilgi doğrultusunda, bombalı aracın temini ve araca bomba yüklenmesi aşamasında görev alıp, ardından kaçarak örgütün kırsal kadrosuna katılan ‘Bırso’ kod adlı G.B.’ye aracın hazırlanması aşamasında yardım ettikleri belirlenen H.B, A.B ve M.Ş.D. isimli örgüt üyeleri de 17 Ocak günü İstanbul TEM ekiplerince düzenlenen operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından dün mahkemeye sevk edilen ve tutuklanan 3 örgüt mensubunun bombalı aracın temininde rol aldıkları öğrenildi.