Gündem Bahçeşehir, ihracat şampiyonu oldu

Bahçeşehir, ihracat şampiyonu oldu

30.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırması kapsamında Türkiye’nin hizmet ihracatı şampiyonları ödüllendirildi.

Bahçeşehir, ihracat  şampiyonu oldu

Başbakan Binali Yıldırım ile Bakanların yanı sıra farklı sektörlerden liderlerin de katıldığı törende 11 sektörde ilk üçe giren firmalara ödül verildi. Eğitim alanında ihracatın en büyük ödülünü ise Bahçeşehir Üniversitesi kazandı. Ödül töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, hizmet işinin akıl işi olduğunu belirterek, “Akıl teri ile para kazanmayı daha fazla artırmalıyız. Gelişmenin yolu bu” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise Türkiye’de yabancı öğrenci sayısının son beş yılda 5 kat arttığına dikkat çekerek, “Şu an 90 bine yakın uluslararası öğrenci ülkemizde eğitimine devam ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nde ise her beş öğrenciden biri uluslararası öğrenci. Bu rakamları çok daha yukarılara çekmeliyiz. Bir yabancı öğrencinin Türkiye’ye yıllık bıraktığı para 40 bin dolar” dedi.