Eğitim Bahçeşehir Üniversitesi CO-OP projesi!

Bahçeşehir Üniversitesi CO-OP projesi!

25.03.2009 - 16:58 | Son Güncellenme:

Bahçeşehir Üniversitesi’nin üniversite-iş dünyası işbirliğinde eğitim ve çalışma hayatını bütünleştiren bir model olarak hazırladığı CO-OP (Cooperative Education) projesi başlıyor.

Bahçeşehir Üniversitesi CO-OP projesi

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Bersay İletişim Grubu (BİG) ve Bersay İletişim Enstitüsü (BİE) ile Bahçeşehir Üniversitesi arasında imzalanan CO-OP Partnerlik Anlaşması ile öğrencilere iş dünyasının kapılarının açıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Proje kapsamında bir yandan Bersay İletişim Enstitüsü markasıyla üniversitede pratik iş eğitim dersleri verilirken diğer yandan da öğrencilere Bersay İletişim Grubu’nda 3, 6 ve 9 aylık sürelerle staj imkanı tanınacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"BİE’nin hazırladığı ’İletişimde Profesyonellik Programı’, CO-OP Projesi kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi’nde ders olarak verilecek. İletişim dünyasına nitelikli insan kaynağı oluşturmada referans noktalarından olan İletişimde Profesyonellik Programı dersleriyle öğrenciler, ihtiyaç duydukları düşünsel yenilenmeyle birlikte sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda, bilgi ve donanıma sahip olacaklar.

Toplam 14 haftada 56 saatlik ders alacak olan CO-OP projesi öğrencileri üniversitenin 3. ve 4. sınıfında Bersay İletişim Grubu’na bağlı şirketlerde ’COOPER’ olarak uygulamalı iş eğitimi alma fırsatı yakalayabilecek. CO-OP dönemi sonunda da öğrencilere Bersay İletişim Grubu’nda ya da Bersay İletişim Grubu referansıyla güçlü şirketlerde kariyer geliştirme olanağı da sağlayacak."

Haberin Devamı

Açıklamada görüşlerine de yer verilen Bersay İletişim Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkan Vekili Arın Saydam, BİE’nin en önemli misyonlarından birinin nitelikli iş gücü ve iletişimcilerin sektöre kazandırılmasında gerekli ortam ve koşulları sunmak olduğunu belirterek, bu nedenle üniversite-iş dünyası işbirliğinin bu misyon için önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

Saydam, BİE’nin kar amacı gütmeyen ve elde ettiği geliri, giderlerini çıkardıktan sonra yüksek lisans ve doktora bursu olarak iletişim dünyasının hizmetine sunan bir kuruluş olduğuna dikkati çekerek, "Bersay İletişim Enstitüsü, böyle bir projeyle genç iletişimciler için önemli bir kaynak olmaya devam edecektir" ifadesinde bulundu.

Bahçeşehir Üniversitesi CO-OP Direktörü Ufuk Tarhan da bu eğitim modelinin en önemli bileşenlerinden birinin sektör lideri kurumların markalarını taşıyan derslerin verilmesi olduğunu belirtti.

Bilginin hızla değiştiği ve geliştiği bu dönemde akademik koşulların piyasaların istediği hızda içerik geliştirmekte ve dönüştürmekte zorlandığını, bu durumun kaçınılmaz olarak üniversitenin sunduğu ile iş dünyasının istediği arasında bir fark oluşturduğunu bildiren Tarhan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Firmalar, bu şekilde ana iş dallarının yanı sıra hem kendi firmalarına hem sektörlerindeki diğer kurumlara hem de müşterilerine nitelikli iş gücü sağlamak gibi bir sorumluluğu da üstlenmiş oluyorlar.

Bersay İletişim Enstitüsü bu şekilde kurulan ve çok değerli içerik üreten bir yapı. Bersay İletişim Enstitüsü ve Bahçeşehir Üniversitesi arasında imzalanan CO-OP Partnerlik anlaşması ile bu iki kıymetli model daha da güçlenecek ve çok daha geniş kapsama alanına erişerek, bir anlamda iletişim sektörünün önemli akreditasyon programlarından birini oluşturacaklar. Bu programı alacak gençler çok ama çok şanslı..."