Gündem Bahreyn nerede ve nasıl bir ülke

Bahreyn nerede ve nasıl bir ülke

26.04.2018 - 13:56 | Son Güncellenme:

Bahreyn’in 200 yıllık bir emirlik geçmişi var. Körfez ülkesi olan Bahreyn’de uzun süredir Sünni iktidar yer alırken nüfusun çoğunluğunu oluşturan Şiilerin ayaklanmaları ülkeyi dönem dönem zor duruma düşürmektedir. Tüm bu siyasi özelliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri ve tarihi ile Bahreyn dikkatleri üzerine çekmeyi başarabilen bir ülke konumunda.

Bahreyn nerede ve nasıl bir ülke

Bahreyn nerede yer alıyor?

Haberin Devamı

Basra Körfezi’nde bulunan Bahreyn’in konumuna baktığımızda irili ufaklı 30 adadan oluşan bir ada ülkesi olduğunu görmekteyiz. Başkent Manama, ülkenin en büyük adası konumunda yer alıyor. Bahreyn’in diğer büyük iki adası ise Muharrak ve Sitra’dır. Suudi Arabistan’a gidiş ve gelişler, 1986 yılında açılan 25 kilometre uzunluğunda olan Kral Fahd Geçidi’yle gerçekleşmektedir ve bu geçit ülke ekonomisi için oldukça stratejik bir öne sahiptir.

Bahreyn’in ekonomisi nasıl?

2011 yılında BM Kalkınma Programı tarafından hazırlanan programa göre Bahreyn’in en gelişmiş ülkeler arasında yer aldığını görmekteyiz. Bu verilerde yer alan ülkeler sıralamasında 42. sırada yer alan Bahreyn’in gayri safi milli hasılasına baktığımızda 27 bin 300 dolar olduğunu görmekteyiz. ABD ile serbest ticaret anlaşması yapan ilk ülke olan Bahreyn bu kapsamda bu anlaşmayı yapan ilk körfez ülkesi.

Haberin Devamı

Bahreyn’de petrol oldukça fazla

Kısa süre önce petrol bulunduğu tespit edilen ülke, 80 milyar varillik petrol hacmi ile gelecek vaat ediyor. Rusya’nın sahip olduğu petrol sayısına denk olan bu rakam ile ülkenin kısa süre içinde ciddi ekonomik kalkınma yaşayacağı görülüyor. Ülkenin küçük olmasının yanı sıra çıkan petrolün, ülke ekonomisi bakımından son derece önemli olduğunu görmekteyiz.

En çok ziyaret alan bölgesi neresi

Yaz aylarında daha rahat ziyaret edebileceğiniz ve doğal güzelliklerini daha keyifli şekilde görebileceğiniz Bahreyn’in en fazla ziyaretçi alan illerinin Manama ve Maharrak olduğunu görmekteyiz. Her yıl birçok yabancı turistin gittiği bu iller doğal güzellikleri ile öne çıkıyor. Siz de yaz aylarında güzel bir tatil planı yapmak isterseniz, bu ülkeyi listeye dâhil edebilirsiniz.