Gaziantep Bakan Ağbal: "16 Nisan'dan Sonra Reform Hamlesini Başlatacağız”

Bakan Ağbal: "16 Nisan'dan Sonra Reform Hamlesini Başlatacağız”

31.03.2017 - 17:38 | Son Güncellenme:

.

Bakan Ağbal: 16 Nisandan Sonra Reform Hamlesini Başlatacağız”

Maliye Bakanı Naci Ağbal Gaziantepli sanayicilerle Ekonomik Sorunlar ve Çözüm Önerileri konulu toplantıya katıldı. Bakan Ağbal, Türkiye’nin kurtuluşunun aile şirketlerinden kurtulup kurumsal firmalar haline gelmek olduğunu söyledi.
Bir dizi toplantıya katılmak için Gaziantep’e gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gaziantep Sanayi Odasını ziyaret ederek Ekonomik Sorunlar ve Çözüm Önerileri konulu toplantıya katıldı. Bakan Ağbal, 16 Nisan’da bir reform hamlesi başlatacaklarını belirterek, Türkiye’nin kurtuluşunun aile şirketlerinden kurtulup kurumsal firmalar haline gelmek olduğunu söyledi.
Toplantıya Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve Gaziantepli sanayiciler katıldı.
Gaziantepli sanayicilere ekonomi ile ilgili sunum yapan Bakan Ağbal, Türkiye ekonomisinin büyümesi için aile şirketinden kurtulmak gerektiğini belirterek, şirketlerin kurumsallaşması gerektiğini söyledi. Bakan Ağbal 16 Nisan’dan sonra reform hamlesi başlatacaklarını vurgulayarak, “Gaziantep’te bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bu ülkenin ihracatını ülkenin kalkınmasına çok ciddi anlamda Gaziantep destek veriyor. Biz de Gaziantep’e elimizden gelen desteği sağlayacağız. Türkiye’nin kurtuluşu aile şirketlerinden kurtulup kurumsal firmalar haline gelmektir. 16 Nisandan sonra yeni bir reform hamlesi başlatacağız. Artık dünyada ekonomi ile ilgili meseleler konuşulduğunda, Dünya 2009’da çok ciddi bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldı. Büyüme oranları gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde geriledi. Önümüzdeki üç yıla ilişkin beklentiler, 2016 yılı küresel ekonomi için zor bir yıl oldu, Ticaret daraldı, genişleme daraldı. odaklanmamız gereken şey, uzun vadeli ekonomik gelişmeler. 2009’dan bu yana özel sektör yatırımları azalıyor. Bu azalma kısa vadede değil, uzun vadede hepimizi etkiler. Güç dengeleri batıdan doğuya kayıyor. Türkiye olarak buna hazır olmamız lazım. Ekonomik politikamızı buna göre belirlememiz gerekiyor. Üretimi destekleyeceğiz. Gaziantep’e süper teşvik belgesi vermek istiyoruz. Hayatı öğrenmek istiyorsanız sanayicinin ayağına gideceksin. Milli seferberlik çerçevesinde istihdamda Gaziantep 12 bin istihdam sağladı. Gaziantep’in müthiş bir potansiyeli var” dedi.
Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ise hedeflerinin Türkiye’de ilk 3’e girmek olduğunu vurgulayarak, “Gaziantep’in 2016 verilerinde ihracatta binde 2 azalma oldu. Ama biz Türkiye’de hedefimiz ilk 3’e girmek, Gaziantep’in diğer özelliği dış ticaret fazlası veriyoruz. Gaziantep 2017 de daha hızlı ve daha iyi bir şekilde başladı. İhracatımız arttı. İnşallah Gaziantep 2017 yılında 2016 yılındaki eksikliklerini kapatacaktır. Bize bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.