Gaziantep Bakan Ağbal Fabrika İşçileriyle Buluştu

Bakan Ağbal Fabrika İşçileriyle Buluştu

31.03.2017 - 15:47 | Son Güncellenme:

.

Bakan Ağbal Fabrika İşçileriyle Buluştu

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gülsan fabrikası işçileriyle toplantıda bir araya geldi.
Bir dizi toplantı için Gaziantep’e gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gülsan Holding’de çalışan işçilerle yemek yedi. Yemekten sonra fabrika işçileriyle toplantıda bir araya gelen Ağbal, yatırımcı ve işçilerle el ele vererek bu ülkeyi büyüteceklerini söyledi.
Toplantıya Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Gülsan Holdingin sahibi ve GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve fabrikada çalışan işçiler katıldı.
Organize sanayi bölgelerinin büyümesinde en büyük payın işçilerin olduğunu belirten Maliye Bakanı Ağbal, “İşçilerimizi selamlıyorum. Gaziantep’in insanı başkadır. İşçisi de bambaşka hepiniz güzel insanlarsınız. Ben Gaziantep ile iftihar ediyorum. Bundan sonra Gaziantep’in ne sorunu varsa elimden geleni yapacağım. Gaziantep’in organize sanayi bölgesi gelişiyor. Burada 150 bin işçi çalışıyor. Bunda en büyük emek siz işçilerindir. Yatırımcı işçi hep beraber bu ülkeyi kalkındıracağız. Biz son 14 yılda milletçe bize verdiğiniz destek sayesinde Türkiye uçuşa geçti. 16 Nisanda Gaziantep organize sanayide güçlü bir evet olacak. Biz iktidara geldiğimizde bu ülkenin hazinesi boşaltılmıştı. Bütçenin yarısı faize gidiyordu. O günlerden geldik. Bu ülkede 2006 yılında bolu tüneli için 150 milyon lira bulamıyorduk. Ama ne yaptık ettik bu parayı bularak bulu dağı tünelini yaptık. Son yıllarda yaptığımız tünellerin artık sayısını bilmiyoruz. Bütün ülkeyi tünellerle birbirine bağlıyor. Şehir hastaneleri kuruyoruz. Vatandaşlarımız eskiden hastane kapılarında çile çekiyordu. Eskiden sadece sosyal devletin adı vardı. Engelliler evden dışarı çıkamıyordu. Şimdi gerçek anlamda sosyal devlet var. Artık insanımıza engellimize büyük değer veriyoruz” dedi.
Gülsan Holdingin sahibi ve GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Bakan Ağbal’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "16 Nisanda güçlü bir evet diyerek işçimizin emeğinin artmasını sağlayacağız inşallah” şeklinde konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise organizasyonun kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Organize sanayinin göz bebeği işçilerimizle bir aradayız. Buraya geldiği için Maliye Bakanı Naci Ağbala teşekkür ederim. İşletme alın teridir. İşletme büyümenin merkezidir. Organize sanayi bölgesi bizim için çok önemlidir. Biz kardeşlik hukukuyla safları sıkılaştırarak yolumuza devam ediyoruz. İşçilerimizin rahat işine gelebilmesi için yapılması için ulaşım mastır planımızda burayı merkez aldık” diye konuştu.
Programın sonunda Bakan Ağbal’a günün anısına hediye takdim edildi.