Gündem Bakan Albayrak: Yaz saatine devam

Bakan Albayrak: Yaz saatine devam

29.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Enerji Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği Ödül Töreni’ne katıldı.

Bakan Albayrak: Yaz saatine devam

Albayrak yaz saati uygulamasını Danıştay’ın durdurma kararına ilişkin, “Esas yönüyle ilgili olarak hiçbir etkisi yok. Usulle ilgili düzenlemeyi yapıp birkaç gün içerisinde bitirip, devam edecek” dedi.
Albayrak, şöyle konuştu: “Yaz saati uygulaması ile ilgili Danıştay kararının açıkçası esas yönüyle ilgili olarak hiçbir etkisi yok. Sadece usulle ilgili kanundaki maddenin geçerlilik süresi ile ilgili bir husus. Usulle ilgili düzenlemeyi yapıp birkaç gün içerisinde bitirip, devam edecek. Aynı istikamette devam edeceğiz. Orada da bir problem yok. Çünkü hakikaten verimlilik dedik. Yaz saati uygulaması Türkiye’ye çok önemli bir katkı yaptı. Bakanlık olarak biz bir çalışma yapmıştık ama, dışarıdan da üçüncü bir gözle İstanbul Teknik Üniversitesi ile de bir çalışma yaptırarak baktığımızda, büyüme ısınma tüketimi saat ayarlaması noktasında yaklaşık geçtiğimiz yıl 540 milyon liralık, bir tasarufa da etki etmesi itibariyle çok ciddi pozitif bir etki ortaya koymuştu.”

Yıl sonuna kadar elektriğe zam yok

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), gelecek 3 aylık dönemde elektrik fiyatlarında artış olmayacağını bildirdi. EPDK’dan yapılan açıklamada, 1 Ekim’den geçerli olmak üzere gelecek 3 ay için perakende elektrik satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı belirtildi. Elektriğe en son 1 Ocak 2016’da yüzde 6.8 zam yapılmıştı. l ANKARA AA

KHK’yla sürecek

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dün TGRT Haber’de Danıştay’ın yaz saati kararıyla ilgili, “Danıştay yürütmeyi durdurma kararını verdiği için yürütme durmuş olacak. Büyük bir ihtimalle KHK’ya bir düzenleme yapmak suretiyle yaz saati uygulaması devam edecektir” diye konuştu.