Eskişehir BAKAN AVCI TOPLU SÜNNET ŞÖLENİNE KATILDI

BAKAN AVCI TOPLU SÜNNET ŞÖLENİNE KATILDI

05.09.2015 - 20:01 | Son Güncellenme:

.

BAKAN AVCI TOPLU SÜNNET ŞÖLENİNE KATILDI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’in İnönü ilçesinde düzenlenen toplu sünnet şölenine katıldı.
İnönü Belediye bahçesinde ilçedeki 26 çocuk için toplu sünnet şöleni düzenlendi. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, sünnet şöleninde yaptığı konuşmada, sünnet olan çocukların annelerini, babalarını ve kardeşlerini tebrik ederek, “Hayırlı olsun. Allah sağlık içinde, afiyet içinde nice nice mürüvvetlerini görmeyi hepimize nasip etsin inşallah. Ben sözü çok uzatmayacağım. Çocuklar ufak tefek de olsa hediyelerini bekliyorlar. Onları da fazla bekletmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
“SÜNNET OLAN ÇOCUKLARIN KIZ KARDEŞLERİ MAHSUN KALIYOR”
Bakan Avcı, sünnet töreni vesilesiyle bir konuyu vurgulamak istediğini belirterek şöyle devam etti:
“Sünnet törenlerinde, sünnetten önce ve sonra biraz ihmal edilen birileri var. Onlar da bu sünnet olan çocukların kız kardeşleri. Onlar bu durumlarda biraz mahsun kalıyorlar. Çocuklar giydiriliyor, kuşatılıyor, yeni yeni taçlar, asalar, ayakkabılar hepsi çok güzel daha fazlası da olsun inşallah ama kızlarımızı da ihmal etmeyelim. Sünnet olan çocuklarımızın kız kardeşlerine, ablalarına da hediyelerini ihmal etmeyelim. Bunu da küçük bir hatırlatma olarak ben kız ve erkek çocukların babası olarak yaşadığım için bunları size hatırlatıyorum. Tekrar çocuklarımıza hayırlı ve güzel ömürler diliyorum. Allah güzel günlerini göstersin, Allah acılarını göstermesin. Sağlık içinde, mutluluk içinde, huzur içinde evliliklerini de görürüz diye dualar ediyorum.”
“SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ GÜZEL BİR ÖRNEĞİNİ SERGİLEDİNİZ”
Öte yandan Bakan Avcı, Geleneksel Sünnet Şöleni ile ilgili teşekkürlerini ileterek, “Belediyemize, Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza ve tabi Valimize de hususen teşekkür ediyorum. Sosyal belediyecilik anlayışının güzel bir örneğini gerçekten sergilediniz. Başkanımıza bilhassa çok teşekkür ediyorum. Devamını bekliyoruz, Allah tekrarını nasip etsin, emsal-i kesiresiyle denir böyle durumlarda. İnşallah devamını da hep birlikte yine burada toplanıp kutlarız” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Bakan Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca sünnet çocuklarına hediye vererek altın taktı. Ardından Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, sünnet olan çocukların bulunduğu arabalara giderek el salladı.
Daha sonra Bakan Avcı, programı nedeniyle İstanbul’a seyahat etti.

Yazarlar