Ankara Bakan Bozdağ: "Almanya'ya, Hollanda'ya Ne Oluyor Da Bir Telaş Ve Korku İçindeler"

Bakan Bozdağ: "Almanya'ya, Hollanda'ya Ne Oluyor Da Bir Telaş Ve Korku İçindeler"

07.04.2017 - 18:26 | Son Güncellenme:

.

Bakan Bozdağ: Almanyaya, Hollandaya Ne Oluyor Da Bir Telaş Ve Korku İçindeler

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Almanya’ya Hollanda’ya diğer bazı Batılı ülkelere ne oluyor da kendi hükümet sistemleri Türkler tarafından değiştirilecekmiş gibi bir telaş ve korku içindeler. Bunca seçim yaşadık, bugüne kadar Batılı ülkeler Türkiye’nin hangi seçimine bu kadar alenen ve doğrudan müdahale etmişlerdir. Şimdi bakıyorsunuz hep beraber taraf oluyorlar. Hayır, çıksın diye uğraş veriyorlar" dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sincan Lale Güngörmüşler Konağı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Etrafta olup biten hadiselerin sadece Suriye ile ilgili olmadığını belirten Bozdağ, "Irak’ta da terör hadiseleri var. İç çatışmalar var. 2 milyon insan Irak’ta öldü. Türkiye’nin içinde de terör örgütleri var. PKK, FETÖ, DHKP-C 10 civarında terör örgütüyle bugün dünyada mücadele eden tek ülke Türkiye’dedir. Onun için Cumhurbaşkanlığı sistemi diyoruz. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada artık Türk milletinin ve Türkiye devletinin siyasi istikrarsızlıklarla zayıf iktidarlarla geçirecek vakti yoktur. Bu topraklarda milletimizin ve devletimizin bekası için kıyamete kadar var olması ve hür olarak yaşaması için siyasi istikrarı ve güçlü iktidarı sürekli kuran ve kalıcı kılan bir düzene bizim geçmemiz gerekiyor. Bütün bu yaşadıklarımız bize bu ülke topraklarında istikrarsızlığı artık tarihe havale edecek, zayıf iktidarlar dönemini kapatacak ve Türkiye’nin bu topraklarda daima güçlü bir biçimde varlığını sağlayacak yeni bir düzen kurmaya zorlamıştır. 15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsünden sonra bu konunun gündeme gelmiş olması da milletimizin, devletimizin bekası, istiklali, istikbali ve güvenliği bakımından son derece önemli olduğu içindir. Artık Türkiye’nin istikrarsızlık yaşamaması yeni sorunlarla karşı karşıya kalmaması için bu büyük reformu yapma zaruriyeti hasıl olmuştur” diye konuştu.

“Kendi hükümet sistemleri Türkler tarafından değiştirilecekmiş gibi bir telaş ve korku içindeler"
Bakan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Doğru bir adım attık. Bu adımı attıktan sonra Avrupa ayağı kalktı, terör örgütleri de ayağa kalktı. Biz 16 Nisan’da Almanya’nın veya Hollanda’nın hükümet sistemini değiştirmek için sandıkta oy mu kullanacağız? Hayır. Biz kimin hükümet sistemini değiştirmek için oy kullanacağız? Türkiye’nin hükümet sistemini değiştirmek için oy kullanacağız. Almanya’ya Hollanda’ya diğer bazı Batılı ülkelere ne oluyor da kendi hükümet sistemleri Türkler tarafından değiştirilecekmiş gibi bir telaş ve korku içindeler. Türkiye’nin bugüne kadar yaşadığı onlarca seçim var ve pek çok halk oylaması var. Bunca seçim yaşadık, bugüne kadar Batılı ülkeler Türkiye’nin hangi seçimine bu kadar alenen ve doğrudan müdahale etmişlerdir. Hangisine böylesine taraf olmuşlardır? Şimdi bakıyorsunuz hep beraber taraf oluyorlar. Hayır, çıksın diye uğraş veriyorlar. Memleketlerindeki Türkler Türkçe konuşmasın diye her türlü baskıyı yapanlar, yasağı koyanlar şimdi televizyonlarında Türkçe programlar yaptırıyorlar. Gazetelerine Türkçe manşetler atıyorlar. Türkleri etkilemek ve bu sistemin değişikliğine engel olmak için bunu yapıyorlar. Bende diyorum ki size ne size ne oluyor. Biz kendi hükümet sistemimizi oylayacağız. Kendi hükümet sistemimizi değiştirip değiştirmemeye karar vereceğiz. Aynı şekilde PKK terör örgütü, FETÖ terör örgütü, DHKP-C terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin tamamı da bu sistem değişmesin diye karşı duruyorlar. Neden diye sorduğumuzda altında yatan ana neden şu; Batı’nın bazı ülkeleri ve bilumum terör örgütleri güçlü bir Türkiye istemiyorlar. İstedikleri istikrarsızlık, zayıf iktidarlar olsun, ekonomi çöksün, kriz ve kaostan, beladan musibetten Türkiye’nin başı kurtulmasın terörle mücadelede enerjisini harcasın, sıkıştıkça da bizim kapımıza gelsin biz onlara lütfen yardım edelim, bizim dediğimiz gibi dursun, bizim dediğimiz gibi yürüsün, bizim dediğimiz gibi konuşsun istiyorlar. Böyle bir Türkiye’yi hayal edenlere diyorum ki, boş yere böyle hayallere artık kapılmayın. Bu hayaller 16 Nisan’da inşallah kabusa dönecektir. Bu millet kendi rotasını, kaderini, kendi belirleyecektir. Terör örgütlerinin ve bazı Batılı ülkelerinin çizdiği bir rotada Türk milletinin yürümeyeceğini yürütülemeyeceğini herkes 16 Nisan’da bir kez daha öğrenmiş olacaktır.”

“Güvenoyunu halk verecektir”
Anayasa değişikliğinin hükümeti doğrudan seçme hakkını Türk halkına verdiğini söyleyen Bozdağ, “Adında halk partisi olan CHP, halka yetki veren, hak veren bu düzenlemeye karşı çıkıyor. Aman siz bu hakkı almayın. Siz önce vekilleri seçin, biz gidelim Ankara’ya Ankara’da içimizden biz hükümet çıkarırız. Siz o işi bize bırakın diyor. Bizde diyoruz ki, artık millet kendi işini kendi görecek ve iki sandık konulacak. Sandığın birinde milletvekillerimizi seçeceğiz, diğerinde de Türkiye’yi yönetecek yürütme organını seçeceğiz. Sandıktan siyasi istikrar çıkacak. Parçalı bir iktidar çıkmayacak ve güçlü iktidar çıkacak. Kılıçdaroğlu diyor ya ‘Güvenoyunu niye kaldırıyorsunuz?’ Biz sistemi değiştiriyoruz. Parlamenter sistemde hükümet parlamentodan çıkıyor. Onun için parlamentonun güvenoyuna dayanıyor. Şimdi ise cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz, hükümet doğrudan sandıktan çıkıyor ve halkın güvenoyuna halkın iradesine dayanıyor. Onun için güvenoyunu halk verecektir” ifadelerini kullandı.

“İktidarı kuranda, değiştiren de, yıkan da millet olacaktır”
Yeni dönemde 16 Nisan’dan sonra Türkiye’yi yönetmek isteyenlerin Türk halkının, oy kullanan seçmenlerinin yüzde 50 artı 1’inin oyunu almak zorunda olduğunu belirten Bozdağ, “50+1 alamayan Türkiye’yi yönetme hakkını elde edemeyecek. Tek bir partinin oyu artık Türkiye’yi yönetmek için yetmeyecektir. Partiler bütün başka partilere oy veren vatandaşların da duasını, rızasını, desteğini almak için uğraşacak. Herkes kendi mahallesinin dışına çıkacak ve milletin ortak aklı devletin ve milletin ortak iyiliği için Ankara’da tartışmasız millet iradesi doğrultusunda iktidar olacaktır. Bunun neresi yanlış. İktidarı kuran da, değiştiren de, yıkan da millet olacaktır” açıklamasında bulundu.

“Tek patron Türk milletidir"
Yeni sistemde operasyon yaparak iktidar düşürme devrinin kapandığını anlatan Bozdağ, “Çünkü iktidarı sandıkta halk veriyor. Vekil transferiyle, iktidar değişikliği yapılamaz. Güvenoyunu halk veriyor. Seçimde verecek. Birileri bu iradeyi değiştirmek için 80 milyonu tehditle, şantajla, baskıyla milletin iradesini değiştirebilir mi? Onun için bu sistem milletin iradesini Ankara’da ortaksız iktidar yapan bir sistemdir. Aziz halkımıza biz diyoruz ki, bundan sonra Türk halkı yerel yöneticilerini, yasama üyelerini doğrudan belirleme hakkına sahip. Şimdi yürütme organını da doğrudan belirleme hakkına sahip olacak. Tek patron Türk milletidir. Bu sistemin adı bile değiştirmeye yetti Sayın Kılıçdaroğlu’nu. Çünkü bu sistem yüzde 50 artı 1’i gerektirdiği için herkesi bir başkasına daha da yaklaştıracaktır. Her iş Anayasa Mahkemesi’ne götüren Sayın Kılıçdaroğlu AYM’ye bu değişikliği götürmedi. Neden biliyor musunuz? Size muhtaç olduğu için götürmedi. Çünkü 26 ile reddettiremez. AK Partililerin, MHP’lilerin oyunu alması lazım ki reddettirsin. Sizden korktuğundan gidemedi” değerlendirmesinde bulundu.

“16 Nisan akşamına kadar saygı üslubu orucu tutun diyorlar”
Bakan Bozdağ, konuşmasına şöyle tamamladı:
“Şimdi rahmetli Erbakan Hocayı anma toplantısına gitti. Temel Beyin yanına oturdu. Elini de açtı dua etti. Allah razı olsun. Allah duasını kabul etsin ama eğer Saadet Partililerin oyuna ihtiyacı olmasaydı Kılıçdaroğlu’nu o toplantıya hiçbir güç gönderebilir miydi? Hele Erbakan Hocaya dua ettirebilir miydi? Ama bakın bu değişiklik büyük bir değişimi yaptı oraya gönderdi dua etti. Şimdi diyor ki ‘Tayyip Bey’i seven çok. AK Parti’li, MHP’li, CHP’li seviyor.’ O zaman aman diyorlar halk oylamasına kadar Tayyip Bey’i incitecek bir laf söylemeyin. Onu sevenlerden hayır verecekler olur da onu incitirseniz üzülür gider evet verir. 16 Nisan akşamına kadar ’saygı üslubu orucu tutun’ diyorlar. Öyle bir oruç tutuyorlar. Amaç ne Tayyip Bey’i sevdiklerine sandıkta boğdurmak. Şark kurnazlığı yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu savaş uçaklarına, tanklara, helikopterlere, otomatik silahlara Tayyip Erdoğan’ı bu darbecilere, teröristlere bu millet yedirmedi de senin şark kurnazlığına mı yedirecek. Allah’ın izniyle milletimiz buna izin vermeyecektir.”

Yazarlar