Gündem Bakan Müezzinoğlu’ndan nabız kontrolü

Bakan Müezzinoğlu’ndan nabız kontrolü

14.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ziyaret ederek, cansız mankenler üzerinde doğum simülasyonunu izledi.

Bakan Müezzinoğlu’ndan  nabız kontrolü

Seçim bölgesi Bursa’ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu dün UÜ Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan Türkiye’de de ilk olduğu söylenen Uludağ Üniversitesi İyi Hekimlik ve Simülasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, buradaki çalışmalar hakkında Rektör Prof.Dr. Yusuf Ulcay’dan bilgi aldı. Simülasyon sistemiyle yapılan sanal doğumu izleyen Bakan Müezzinoğlu, “Burada birinci ve ikinci sınıf öğrencilerini görünce çok mutlu oldum. Çünkü biz, bu öğrencilerimizin yakaladığı imkanları ancak beşinci ve altıncı sınıflarda veya staj yaptığımız dönemlerde hemşire arkadaşlarımızdan rica minnet öğreniyorduk” dedi.
Bakan Müezzinoğlu Rektör Prof.Dr. Yusuf Ulcay’ın USİM’de yapılacak olan ameliyathane ve yoğun bakım ile cerrahi müdahale laboratuvarı için istediği 2 milyon 700 bin dolarlık desteğe ise “İnşallah en kısa zamanda bu merkeze katkı sağlarız. Bu bizim boynumuzun borcudur” diyerek yanıt verdi.