Van Bakan Yardımcısı Çiftci, Vanlı Muhtarlarla Buluştu

Bakan Yardımcısı Çiftci, Vanlı Muhtarlarla Buluştu

09.02.2018 - 18:57 | Son Güncellenme:

.

Bakan Yardımcısı Çiftci, Vanlı Muhtarlarla Buluştu

VAN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Vanlı muhtarları bakanlıktaki makamında kabul etti.

Haberin Devamı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45. Muhtarlar Toplantısı için Ankara'ya giden Vanlı muhtarlar Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi'yi de ziyaret etti.

Bakanlık toplantı salonunda muhtarlarla buluşan Çiftci, yerel yönetimlerin ilk ayağı olan muhtarlıkların çok önemli olduğunu belirtti.

AK Parti hükümetlerinin Van'a 20 katrilyon yatırım yapıldığını anlatan Çiftçi, konuşmasında şunları söyledi:

"Her ilçeye, köye ve mezraya mutlaka AK Parti'nin emeği geçmiştir. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda her anlamda AK Parti ülkenin her noktasında olduğu gibi Van'da da çığır açtı. Mutlaka eksikler ve yapılması gerekenler de vardır. Onları da inşallah cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın talimatıyla ve bütün bakanlıkların el birliğiyle yapacağız. Yeter ki huzur olsun, güven olsun terör olmasın.

Haberin Devamı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katkılarıyla Van'a büyük bir sınır kapısı yaptık. Yapılamaz deniliyordu, 50 yıldır hayal deniliyordu. Allah'a hamdolsun ki kapımızı yaptık ve Mayıs ayına kadar da açacağız. Kapıköy, Van'ın hayatı ve geleceği olacak. Ticaret artacak, büyüme olacak. Kapıköy, hem Van'ın hem de bölgenin kurtuluşu olacak. Küçük sanayi sitelerinde Van merkezde, Erciş’de ve İşgem’de 3 tane enerji kooperatifi kuracağız. Sanayi çatılarının üzerine güneş panelleri yaptıracağız.

- Kapıköy kapısı Kapıkule ile aynı oldu

Ayrıca Kapıkule ve Kapıköy'ün yetkilerini eşitledik. Eskiden orada çok az sayıda ürün ithal edilebiliyordu şimdi ise verdiğimiz yetkiyle her türlü canlı hayvan, tohum, fide her türlü ithalat ve ihracat rejimini oraya getirdik. Ayrıca ihracat yükü taşıyacak araçlarımıza da Özel Tüketim Vergisi ve Katma Değer Vergisi olmadan mazot vereceğiz. "

Türkiye'de altı tane uluslararası akredite laboratuvar olduğunu ve yedincisinin de Van'a kurulacağı müjdesini veren Çiftçi, Van’da lisanslı depoculuk kurulması için de sona gelindiğini sözlerine ekledi.

Ayrıca muhtarların taleplerini dinleyerek not alanBakan Yardımcısı Çiftci, muhtarlarla hatıra fotoğrafı çekindi.