Aydın BAKAN ZEYBEKCİ, DİDİM’DE KADINLARIN SEVİNCİNE ORTAK OLDU

BAKAN ZEYBEKCİ, DİDİM’DE KADINLARIN SEVİNCİNE ORTAK OLDU

09.03.2014 - 00:08 | Son Güncellenme:

.

BAKAN ZEYBEKCİ, DİDİM’DE KADINLARIN SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın’ın Didim ilçesinde AK Parti Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışına katıldı. Seçim ofisinin açılışı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen Ali Şan konserine de katılan Bakan Zeybekci, kadınların bu mutlu gününe ortak oldu.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Didim’de akşam saatlerinde AK Parti Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışına katıldı. Açılışa Bakan Zeybekci’nin yanı sıra AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılıç ve Semiha Öyüş, AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, AK Parti Didim Belediye Başkan adayı Ufuk Döver ile binlerce partili katıldı. Açılışta konuşan AK Parti Didim Belediye Başkan adayı Ufuk Döver, Didim’i hak ettiği noktaya taşımak için yola çıktıklarını belirterek, Didim’i bir turizm kenti yapma noktasında projeler hazırladıklarını ifade etti.
AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Savaş ise, Aydın ve Didim’i AK belediyecilik anlayışıyla tanıştıracaklarını ifade ederek, 30 Mart’ta 17’de 17 yaparak Aydın’a hak ettiği hizmeti vereceklerini söyledi.
Ardından konuşan Bakan Zeybekci, Didim’in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, geçmişte Aydın ile Denizli arasında kıyaslama yapıldığını fakat şu an Denizli’nin önemli bir merkez olduğunu söyledi. Bakan Zeybekci, Gezi olayları ile 17 Aralık operasyonu hakkında da açıklamalarda bulundu. Zeybekci, “50 yıldan beri kapısında borçlu olduğu IMF’ye 2013 yılı Mayıs ayında Türkiye IMF’nin son borç taksitini ödedi ve IMF’ye dedi ki güle güle. 2013 yılı Mayıs ayında Türkiye 40 yıldan beri hayalini kurduğu nükleer enerji santralinin hem de iki tane inşasına başladı, 2013 Mayıs ayında boğazın altında tüp geçit geçirdi Marmaray’la. 3. köprünün inşaatına başladı. Dünyanın en büyük projesi kanal projesine başladı. 2013 yılında İstanbul-İzmir otoyolu Marmara Denizi’nin üzerinde, dünyanın en büyük köprüsünü bu millet, bu devlet yapmaya başladı. THY, Avrupa’da 2. büyük havayolları haline geldi. 2013 yılı Mayıs ayında tüm bu olumlu gelişmelerin yanında birileri düğmeye bastı. İstanbul Taksim’de Taksim yayalaştırma projesi kapsamında kesilen ağaçlar bahane edilerek Türkiye karıştırılmaya çalışıldı. Mayıs ayında sadece İstanbul’da Taksim Beyoğlu tarafında 74 tane yabancı ajan yakalandı ve yurt dışı edildi. Ve bunların elebaşları hükümetle görüştüler. Hükümete dediler ki biz şunların şunların yapılmasını istemiyoruz. Biz de bekliyoruz Taksim projesinden vazgeçilsin, ağaçlar kesilmesin diyecekler, Taksim’e kışla yapılmasın diyecekler, e safız köylü çocuğuyuz. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la görüştüler çıktılar. Biz dediler hükümete isteklerimizi belirttik. Ne istediniz hükümetten; 3. havaalanı iptal edilsin, 3. köprü iptal edilsin, 2. tüp geçit iptal edilsin. İstanbul-İzmir otoyolu iptal edilsin. Kanal projesi iptal edilsin. Nükleer santral iptal edilsin. Allah aşkına sorun bunlara hani Taksim’di? Hani ağaçtı, bunların derdi başka. Bunlar satılmış maşaydı, bunlar ağababaları ne emrettiyse Türkiye Cumhuriyeti’nden onu istediler. Geldik 17 Aralık’a. 17 Aralık’ta aynı oyun bir daha tezgahlandı. Aynı şey; 24 Aralık’ta bir mahkeme kararı çıktı. Mahkeme kararında ne diyordu biliyor musunuz, 15 dakikada çıktı mahkeme kararı. 15 dakikada çıkan mahkeme kararında aşağıdaki listedeki şirketlerin ve şahısların mal varlıklarının dondurulmasına diye karar çıktı. O listede kimler var; 3. havaalanını yapacak şirket vardı, o listede nükleer santrali yapacak şirketler vardı, 2. tüp geçidi yapacak olan şirketler vardı. Ama birileri onlara dünyada itibarsızlaştırın bunları dediler, onlar da gittiler dünyada bunları itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Biz bütün bunlara rağmen, bütün bu yapılanlara rağmen biz Başbakanımızın işareti var ya, biz diyoruz ki tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan diyoruz, gayrısı boş diyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Zeybekci, milletvekilleri, belediye başkan adayları ve meclis üyesi adayları ile partilileri selamladı. Ardından ünlü sanatçı Ali Şan sahne aldı. Bakan Zeybekci, bir süre konseri dinledikten sonra alandan ayrıldı.