Gündem Bakanlığın ‘Gezi’ savunması sabit!

Bakanlığın ‘Gezi’ savunması sabit!

18.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı’nın Gezi eylemlerinde yaralananların açtığı tüm tazminat davalarında mahkemelere birebir aynı savunma metnini kes-yapıştır yöntemiyle gönderdiği anlaşıldı.

Bakanlığın ‘Gezi’  savunması sabit

Bakanlığın, her olayın özelliğini ve iddiaları göz ardı ederek, “otomatiğe” bağladığı son savunma, Taksim’de Gezi olayları sırasında 11 Temmuz 2013’te gaz fişeği kapsülünün isabet etmesi nedeniyle bir gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya’nın açtığı tazminat davasına gönderildi.

‘100 bin TL tazminat çok’
Sarıkaya, İçişleri Bakanlığı aleyhine bin TL maddi, 100 bin TL de manevi olmak üzere 101 bin TL tutarında tazminat talebiyle İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. İçişleri Bakanlığı, davaya gönderdiği savunmada Taksim’de meydana gelen, “yasadışı” toplumsal olayda kolluk kuvvetlerine şişe, taş, vs. sert cisimler ile saldırıldığını,kamu mallarına zarar verildiğini belirtilerek, “Bunları önlemek amacıyla gösteri yapan gruplara biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edilmiştir” denildi. 1. Hukuk Müşaviri Yardımcısı Adnan Türkdamar’ın imzasını taşıyan savunmada, yönergelere göre polisin, “toplumsal olaylarda direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde zor kullanmaya yetkili olduğu” ifade edildi.
Bakanlık savunmasında ayrıca 100 bin TL manevi zarar talebinin de çok olduğu öne sürüldü.