Gündem Bakanlık yasaklı o sigaralara baskın

Bakanlık yasaklı o sigaralara baskın

17.08.2017 - 14:53 | Son Güncellenme:

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine yapılan bir ihbar üzerine Fatih'te bir işhanına operasyon düzenlendi. İş hanındaki iki işyerinde kaçak yollardan Türkiye'ye getirilen 15 bin 848 tane değişik markalarda elektronik sigara likidi, 218 elektronik sigara ve 850 tane elektronik sigara aparatı ele geçirdi.

Bakanlık yasaklı o sigaralara baskın

Sağlık Bakanlığı tarafından kullanımı yasaklanan ve Türk Akciğer Kanseri Derneği tarafından geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada sigarayı bırakmak için sigara tiryakilerinin tercih ettiği ve nikotini likit olarak vücuda verdiği için normal sigaradan daha fazla kanser riski taşıdığı belirtilen elektronik sigaralara yönelik olarak İstanbul Kaçakçılık Şube ekiplerince yapılan çalışmalarda yurda kaçak yollarla sokulduğu belirlenen piyasa değeri 1 milyon lira tutarında elektronik sigara ele geçirildi.

Haberin Devamı

Kullanıldığı alana duman yaymaması nedeniyle son zamanlarda kullanımında bir artış gözüken ancak uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda nikotininin likid olması nedeniyle akciğerlere yapışması oranı normal sigaradan 2 kat daha fazla olarak açıklanan ve yurda girişi yasak olan kaçak elektronik sigaralar ile ilgili çalışma yapan Kaçakçılık ekipleri önceki gün Fatih'te 2 işhanının depolarına yaptığı baskında yurda kaçak olarak sokulduğu belirlenen 218 adet elektronik sigara ile 850 parça apart ele geçirdi.



İş hanlarının bodrum katındaki depolarda ele geçirilen sigaralar ile birlikte bu sigaraların içerisine konularak içilen 15 bin 848 adette likit nikotin ele geçiren ekipler, M.A ve T.Ö.isimli 2 şahısı gözaltına aldı. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve esnaf oldukları belirlenen 2 şahısa ait depolardan ele geçirilen kaçak elektronik sigara ve aparatlarının Çin ve Uzak Doğu üretimi olup piyasa değerinin 1 milyon lira tutarında olduğu öğrenildi.