Gündem Bakanlıktan ‘parti’ talimatı

Bakanlıktan ‘parti’ talimatı

24.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’daki otel ve kulüpler tarafından düzenlenen ‘Hemşire Partisi’ ve ‘Acil Durum Partisi’ haberleri üzerine Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 81 il valiliği il sağlık müdürlüklerine yazı gönderdi.

Bakanlıktan ‘parti’ talimatı

Antalya’da Ceila Club tarafından 14 Ağustos’ta düzenlenen ‘Emergency Party’nin iptalini isteyen Türk Hemşireler Derneği (THD) Antalya Şube yöneticileri ile Antalya Sağlık Platformu bileşenleri, Ceila Club yetkililerini kınayıp eğlencenin iptalini istedi, ancak yanıt alınmadı.

Haberin Devamı

‘Erteledik’ dediler

Bunun üzerine THD Antalya Şubesi, parti için kulüp yöneticilerine kınama yazısı gönderdi. Hemşirelerin cinsel bir nesne, erotik bir öğe olarak gösterildiği belirtilerek konunun muhataplarına kınama yazısı gönderildi. Kulüp yetkilileri ‘partiyi erteledik’ demelerine karşın Ceila Club’daki fotoğraflar sosyal medyada yer aldı. Sağlık Bakanlığı’na, hemşirelik mesleğinin adının bu tür etkinliklerde kullanılmaması için yaptırım uygulanması konusunda başvuruda bulundu. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, THD Antalya Şubesi’ne gönderdiği yanıtta “Konuyla ilgili 81 il valiliği il sağlık müdürlüğü talimatlandırılmıştır” dedi.