Ege Bakıma muhtaç hiç kimse kalmayacak

Bakıma muhtaç hiç kimse kalmayacak

28.07.2017 - 03:21 | Son Güncellenme:

Torbalı Belediyesi Evde Bakım Hizmeti, 5 aylık sürede 4 bin 150 hastaya ulaştı. Proje gönüllüsü Arzu Görmez “Ev ev, mahalle mahalle geziyoruz, yardıma, bakıma muhtaç kimse kalmayacak” dedi.

Bakıma muhtaç hiç kimse kalmayacak

Torbalı Belediyesi bünyesinde 65 yaş üstü vatandaşlarla, yaş sınırı olmaksızın yatağa bağlı hastalar için kurulan Evde Bakım Hizmeti 4 bin 150 hastaya ulaştı. Sosyal sorumluluk projesininde gönüllü çalışan, doğrudan hasta ziyaretlerinde de bulunan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in eşi Arzu Görmez, özellikle kırsal alanda yalnız yaşayan yaşlıların oranında artış gözlemlediklerini belirti, “Evde Bakım Hizmet Birimi 1 Şubat 2017 tarihinde kuruldu. Doktor, sağlık personeli ve alanında uzman bir ekiple beraber, mahalle, mahalle ev-ev geziliyor. Muhtarlarımızın da tespit ve bildirimleriyle yardıma, bakıma ya da acil tedaviye muhtaç vatandaşlarımıza ulaşıyoruz” dedi.
Yoğun talep var
Görmez, talebin her gün arttığını, araç gereç ve personel yapısının güçlendirilmesi için Başkan Görmez’e talepte bulunduklarını belirtti. Binası tamamlanan, sağlık personeli kadrosu güçlendirilen evde bakım hizmeti biriminden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 0 232 935 3 112 numaralı telefonu arayarak bu birimle temasa geçebiliyorlar. Ya da ilgili mahalle muhtarlıklarına müracaatları yeterli oluyor.

Yazarlar