Bartın BAKKA GENEL SEKRETERİ’NDEN MİLLETVEKİLİ TUNÇ’A ZİYARET

BAKKA GENEL SEKRETERİ’NDEN MİLLETVEKİLİ TUNÇ’A ZİYARET

04.05.2016 - 12:52 | Son Güncellenme:

.

BAKKA GENEL SEKRETERİ’NDEN MİLLETVEKİLİ TUNÇ’A ZİYARET

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri İbrahim Kuzu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’u TBMM’deki makamında ziyaret etti.
BAKKA’nın Bartın’daki yatırımlarının değerlendirildiği ziyarette Milletvekili Tunç, “2010-2015 döneminde proje teklif çağrısı yöntemiyle uygulanan mali destek programları kapsamında Bartın’da 67 projeye, doğrudan faaliyet mali destek programları kapsamında da toplam 7 faaliyete destek verilmiş olup bu proje ve faaliyetlerdeki yatırımcıya hibe tutarı toplam 13 milyon 528 bin 332 TL’ye ulaştı” dedi.
Milletvekili Tunç, “Bartın’a KOBİ Mali Destek Programlarında toplamda 35 firmaya destek sağlanmış, 17 milyon 881 bin 979 TL’lik bir yatırım gerçekleşmiş ve 297 yeni istihdam gerçekleşmiştir. Sosyal Kalkınma Programlarında 20 kuruma destek sağlanmış, 2 milyon 15 bin 379 TL tutarında harcama gerçekleşmiştir” dedi.
Milletvekili Tunç, “Bartın’da BAKKA tarafından küçük ölçekli altyapı programı kapsamında 4 kuruma destek sağlanmış ve 3 milyon 606 bin 372 TL’lik bir yatırım gerçekleşmiştir. Program ile Bartın Organize Sanayi Bölgesine enerji nakil hattı kurulmuş, Bartın OSB enerji nakil hattının kapasitesi 10 MW’tan 50-60 MW’a çıkarılması ile enerji tasıma gücünün 5 katına çıkarılması sağlanmıştır. Bartın İl Özel İdaresi tarafından 250 kWp kurulu gücünde güneş enerjisi tesisi kurulmuş, S.S.Tekkeönü Piri Reis Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi adına tekne ve yat yapımı için küçük sanayi sitesi kurulmuş ve Bartın İli Kamu Hastaneleri Birliği tarafından Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve kapalı psikiyatri merkezi kurulmuştur” dedi.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri İbrahim Kuzu da, “Bölgede verilen desteklerle destek verilen birçok firmanın üretim ve hizmet kaliteleri, verimleri, pazarlama kapasiteleri, ihracat kapasiteleri bazı firmalar ihracata başlamış arttırılmıştır. Üretim standardizasyon ve kalite belgeleri almaları sağlanmış, üretimde modernizasyon sağlanmış, istihdamları artmış ve bölgede birçok ilkin gerçekleştirilmesinde öncü ve destekleyici olunmuştur” dedi.

Yazarlar