Gündem Balık yağı nedir ve balık yağı kilo yapar mı?

Balık yağı nedir ve balık yağı kilo yapar mı?

18.04.2018 - 15:02 | Son Güncellenme:

Beyin gıdası olarak gösterilen balık yağının, kalp hastalıklarından kilo vermeye kadar sayısız faydası vardır. Uskumru, ton balığı, lüfer, gibi yağlı balıklardan elde edilen bu besinin; düzenli olarak kullanılması sayısız fayda sağlar. Balık yağı, kilo verdirir mi ve nasıl kullanılmalıdır? Haydi, bunlara bir göz atalım…

Balık yağı nedir ve balık yağı kilo yapar mı

Balık yağı nedir?

Haberin Devamı

Balık yağı, insan vücudu için son derece önemli besin değeri olarak kabul edilen omega-3 yağ asidi, D vitamini gibi zengin değerlere sahip bir gıdadır. Yüksek kolesterol ve kalp hastalıkları başta olmak üzere birçok rahatsızlığa da iyi gelir. Derin deniz balıklarında çok daha fazla görünen bu besin değerinin, günümüzde önemi giderek artmaktadır.

Balık yağı nasıl tüketilmeli

Balık yağı tüketimi, insan vücudu için oldukça önemli besin değerine sahip gıdadır. Günümüzde birçok kişi, artık balık yağı tüketebilmek için çeşitli alternatif yollara başvurmaktadır. Balık tüketerek de alabileceğiniz balık yağı içeriklerini, günümüzde ek gıda takviyesi olarak da almak mümkün. Düzenli olarak kullanılan ve güvenilir takviye edici gıdalar, insan sağlığı için ve çocuk gelişimi için önemli besin değerleri arasında görülmektedir. Balık yağı tüketiminde düzenli olarak tüketim son derece önemlidir. Çocuklarda ve yetişkinlerde belirli aralıklarla tüketim sağlanarak çok daha faydalı olmasını sağlamak mümkündür.

Haberin Devamı

Balık yağı kilo yapar mı?

Günümüzde birçok kişi tarafından kullanılan balık yağının, kilo vermek isteyenler tarafından da kullanıldığını görmekteyiz. Balık yağı, kilo yapma konusunda olumsuz bir etki yaptığı görülmediği gibi kilo vermek isteyenler için de uzmanlar tarafından sıklıkla önerilmektedir. Derin deniz balıklarında daha fazla zengin besin değerlerinin olduğunu biliyoruz. Bu nedenle ülkemizde çıkan birçok balıkta da bu besin değerlerini göremediğimiz için uzmanlar, balık yağı için takviye edici gıdaların alınmasını önermektedir. Siz de eğer balık yağı tüketerek kilo alırım korkusu yaşıyorsanız, uzmanların kilo vermede balık yağı önermesine kulak vererek bu korkularınızdan uzaklaşabilirsiniz. Kendiniz için ve sevdikleriniz için düzenli olarak balık yağı tüketimini sağlayarak sağlığınız için güzel bir adım atabilirsiniz.