Tatil Ballıkayalar Tabiat Parkı nerededir? (Ballıkayalar Milli Parkı nerededir?)

Ballıkayalar Tabiat Parkı nerededir? (Ballıkayalar Milli Parkı nerededir?)

09.05.2017 - 11:05 | Son Güncellenme:

Bir doğa harikası ve dağ yürüyüşü severler arasında oldukça revaçta bir yer olan Ballıkayalar Tabiat Parkı nerededir? Ballıkayalar Tabiat Parkı'na nasıl gidilir? Ballıkayalar Tabiat Parkı'nda neler yapılır?

Ballıkayalar Tabiat Parkı nerededir (Ballıkayalar Milli Parkı nerededir)

Ballıkayalar Tabiat Parkı Kocaeli ilinin Gebze İlçesi'ne bağlı Tavşanlı Köyü civarında bulunan bir doğa harikasıdır. Vadinin en yüksek noktası yaklaşık 100 metredir ve 1.5 kilometre uzunluğunda olup genişliği 50 ila 80 metre civarında değişir.

Haberin Devamı

Ballıkayalar Vadisi nasıl oluşmuştur?

Ballıkayalar Vadisi'nden akan Ballıkaya Deresi ve bölgede gerçekleşen depremler sonucu kireçtaşlarının oyulması ile oluşmuştur. Vadi boyunca göller ve şelaleler de bulunmaktadır.

Ballıkayalar Vadisi'nde hangi canlılar bulunmaktadır?

Vadi içerisinde tavşan, domuz, tilki, atmaca, alaca karga, hüthüt tarla kuşu, bülbül kuşu, çakal, köstebek gibi canlılar yaşamaktadır. Canlı çeşitliliği ve doğası sebebiyle Ballıkayalar Vadisi'nin 1847 hektarlık alanı 1995 yılında tabiat parkı ilan edilmiştir.

Ballıkayalar Tabiat Parkı'nda neler yapılır?

Tabiat parkı dağ yürüyüşü ve dağ tırmanışı severlerin uğrak noktasıdır. Ballıkayalar Vadisi boyunca 10 kilometrelik yürüyüş parkuru bulunmaktadır. 10 kilometreslik yürüyüş parkuru yaklaşık 3 ila 4 saatte tamamlanabilir.

Haberin Devamı

Ballıkayalar Tabiat Parkı nerede bulunur?

İstanbul merkezine yaklaşık 60 kilometre, Gebze merkeze yaklaşık 8 ve Kocaeli merkeze yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunur.

Ballıkayalar Tabiat Parkı'na nasıl gidilir?

Ballıkayalar Tabiat Parkı'na D-100 karayolu güzergahından gidilir. Tavşanlı Köyü tabelası görüldükten sonra kuzeye doğru dönüş yapılır. Tavşanlı Köyü tabelasından yaklaşık 2 kilometre sonra Ballıkayalar Milli Parkı yazısı görülür.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü