Gündem Balon kazasında 1 turist öldü

Balon kazasında 1 turist öldü

19.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kapadokya’da dün sabah meydana gelen balon kazasında Danimarkalı turist 54 yaşındaki Jensen Benny Karl yaşamını yitirdi.

Balon kazasında  1 turist öldü

Sıcak hava balona dün sabah erken saatlerde çoğu turist 20 müşteriyle Kapadokya turu için havalandı. Saat 08.30 sıralarında turu tamamlayan pilot, Göreme Beldesi Karadağ Bölgesi’ne inişe geçti. Hava koşullarının da etkisiyle sert iniş yapan balon sepetinin yere çarpmasının ardından, Danimarkalı turist Jensen Benny Karl, bir anlık dalgınlıkla balondaki tutunma yerlerini bıraktığı için sepetten düştü.

Haberin Devamı

Başını kayaya çarpan ve vücudunda kırıklar olan Jensen Benny Karl’a, ihbar üzerine gelen 112 Acil ekibi yaptığı ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla hemen Özel Kapadokya Hastanesi’ne kaldırılan Danimarkalı turist Jensen Benny Karl, doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kazanın şiddetli rüzgar nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Kaza sırasında yolcunun güvenlik kurallarına uyması için uyarıldığı belirtilen açıklamada, “Ancak yolcunun kurallara uymaması nedeniyle sert iniş sırasında balondan düştüğü öğrenilmiştir” ifadelerine yer verildi.