Gündem Balyoz’a sorumluluk sahibi bilirkişi

Balyoz’a sorumluluk sahibi bilirkişi

26.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “hak ihlali” kararının ardından yeniden görülmeye başlayan Balyoz davasının temelini oluşturan dijital materyalleri inceleyecek bilirkişi heyeti belirlendi.

Balyoz’a sorumluluk sahibi bilirkişi


İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti oy birliğiyle İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim görevlileri Prof. Dr. Sema F. Oktuğ, Prof. Dr. Uluğ Beyazıt, Doç. Dr. Şima Uyar’ı bilirkişi olarak atadı.
Bilirkişiler, mahkemenin aldığı kararla 5 No’lu hard disk, TDK marka 1 No’lu CD, flash bellek, 11, 16 ve 17 No’lu CD’leri 2 ay içinde inceleyerek raporlarını sunacak. İncelemeyi yapacak bilirkişilerden İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema F. Oktuğ’un 2013 yılında kendisi gibi öğretim üyelerinin ortak imzası altında yayınladığı dijital verilerin güvenliğine dair yazısı ise dikkat çekici.
14 profesörün imzasını taşıyan açıklamada, adli soruşturma ve kovuşturmalarda rol oynayan dijital deliller hakkında “Mesleki ve vicdani sorumluluğumuzun bir gereği olarak görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz” denildi.