Gündem Balyoz mağdurundan ‘15 Temmuz’ kitabı

Balyoz mağdurundan ‘15 Temmuz’ kitabı

28.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balyoz davası kapsamında yargılanan emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel 15 Temmuz gecesi yaşananları “Aşil’in Topuğu, FETÖ’nün O Gecesi” adıyla kaleme aldı...

Balyoz mağdurundan ‘15 Temmuz’ kitabı

Balyoz davası mağdurlarından emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında özellikle Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı’nda yaşananları “Aşil’in Topuğu, FETÖ’nün O Gecesi” adıyla kitaplaştırdı. Alibi Yayıncılık’tan çıkan kitapta Önsel, TEM Daire Başkanı Turgut Aslan’ın FETÖ’cü Albay Erkan Öktem tarafından infaz edildiğini iddia ediyor. Kitapta, en dikkat çeken bölümleri, darbe girişimine kahramanca direnen Kurmay Albay Güven Şağban, Nurettin Alkan, Ali Demir ve Aziz Yılmaz’ın yaşadıkları oluşturuyor. Kitabın ilgili bölümü özetle şöyle:

‘At o silahı yoksa ölürsün’

“Aziz Yılmaz. Nam-ı diğer ‘Deli Aziz.’ Lojman nizamiyesinde biri üniformalı 3 kişinin daha beklediğini gördü. Üniformalı olan kendi gibi Balyoz sanığı Kurmay Albay Ali Demir’di. Diğer ikisi ise İstihbarat Başkanlığı’nda FETÖ’cülerle en ödünsüz mücadeleyi veren kurmay albaylar Nurettin Alkan ve Güven Şağban’dı. Anıttepe’deki kışla FETÖ’cülerin eline geçmiş, araç çıkışları engelleniyordu. Bunun üzerine Ali Demir Albay, harekât merkezine telefon etmişti. Telefona çıkan bir kurmay binbaşının (Bülent Ak) ‘TSK adına yönetime el koyduk’ demesiyle kendi inisiyatifleriyle harekete geçmeye karar vermişlerdi... Saat 10.30’da karargâhın nizamiyesindeydiler. FETÖ’cülerle arbede başladı. Albay Süleyman Karaca, elindeki tabancayı Şağban’ın kafasına dayadı. Yılmaz da tereddüt etmeksizin tabancasını Karaca’nın kafasına dayayarak ‘At silahını yoksa vururum!’ diye bağırdı. Ama Aziz, bir başka tabanca namlusunun soğukluğunu hissetti ensesinde. Ve silahı tutan elin sahibi FETÖ’cü: ‘Sen de at o silahı yoksa ölürsün!’ Sesinden tanımıştı sesin sahibini. Nurettin Alkan Albay’ın Şube Müdürü olan Kurmay Binbaşı Ahmet Özcan’dı.”