İstanbul BALYOZ SANIKLARI: “ÖZKÖK VE YALMAN’IN İFADELERİ SUÇLAMALARI ÇÜRÜTTÜ”

BALYOZ SANIKLARI: “ÖZKÖK VE YALMAN’IN İFADELERİ SUÇLAMALARI ÇÜRÜTTÜ”

03.11.2014 - 15:16 | Son Güncellenme:

.

BALYOZ SANIKLARI: “ÖZKÖK VE YALMAN’IN İFADELERİ SUÇLAMALARI ÇÜRÜTTÜ”

Balyoz davasında eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın darbe planlarını duymadıkları yönündeki ifadeleri üzerine söz alan sanıklar, tanık ifadelerinin suçlamayı çürüttüğünü belirtti.
Anayasa Mahkemesi’nin "hak ihlali" kararının ardından tahliye edilen 236 sanığın yeniden yargılanmasına bugün başlandı. İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Özkök ve Yalman tanık olarak ifade verdi.
Özkök ve Yalman’ın Balyoz Darbe Planı iddialarını basından duydukları şeklindeki ifadelerinin ardından mahkeme heyeti, sanıklara tanık ifadelerine karşı ne diyeceklerini sordu. Söz alan sanıklar, tanıkların ifadelerinin kendilerinin lehine olduğunu ifade ettiler.
Tüm taleplerine rağmen, kapatılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bu isimlerin dinlenilmediğini belirten sanıklar, "Geç de olsa alınan tanık ifadeleri suçlamaları çürüttü. Beraatimize karar verilsin" dedi.
Mahkeme başkanı, daha sonra dosyadaki dijital verilere ilişkin bir bilirkişi heyeti oluşturulduğunu belirtti.
Bilirkişi heyetine karşı görüşü sorulan sanıklar, mahkeme tarafından oluşturulan bilirkişi heyetini tanımadıklarını belirterek görüş belirtmedi. Daha önceki yargılamada lehlerine olan bilirkişi raporlarının da dikkate alınmasını isteyen sanıklar, mahkemenin ’Paralel Yapı’ iddialarını dikkate alarak bilirkişi heyeti oluşturmasını istediler.
Duruşmada sanıkların, tanık ifadelerine ve bilirkişi heyetlerine karşılık görüşlerinin alınmasıyla devam ediyor.