Ankara Bandırma'da "Zeytin Dalı Ormanı" Kuruldu

Bandırma'da "Zeytin Dalı Ormanı" Kuruldu

19.03.2018 - 19:45 | Son Güncellenme:

.

Bandırmada Zeytin Dalı Ormanı Kuruldu

BALIKESİR (AA) - Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Afrin'de şehit olan güvenlik güçleri anısına "Zeytin Dalı Ormanı" kuruldu.

Haberin Devamı

Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları yerleşkesinde yapılan fidan dikimiyle Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan güvenlik güçleri için Zeytin Dalı Ormanı oluşturuldu.

Balıkesir Orman Bölge Müdür Yardımcısı İsa Çapkın, fidan dikiminde yaptığı konuşmada, Orman Haftası münasebetiyle yaklaşık 88 dekarlık sahada mavi ladin, manolya ve defne gibi ağaç türlerinden oluşan iki bin adet fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi.

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar da Afrin'de Zeytin Dalı Harekatındaki başarıya dikkati çekti.

Türk milletinin tarih boyunca hakla, adaletle, hukukla özdeşleştiğini ifade eden Yazar, şunları kaydetti:

"Ne zaman bir adaletsizlik, zulüm ve mağdur görsek maalesef duramıyoruz. Bugünlerde de Türk ordusu Suriye'deki vatandaşları terörist unsurlardan korumak, özgürleştirmek maksadıyla bir operasyon yürütüyor. Her zamanki gibi zulmün karşısındayız. Mazlumun yanındayız ve bunu yaparken de maalesef şehitler veriyoruz. Allah hepsinin mekanını cennet eylesin. Bizler de bugün bir taraftan Ormancılık Haftası vesilesiyle ağaç dikmek, bir taraftan Peygamberimizin önemli bir hadisini gerçekleştirmek bir taraftan da Afrin'de şehit olan aziz şehitlerimizin onlara gösterdiğimiz saygının bir nişanesi olarak bir orman oluşturuyoruz."

Haberin Devamı

Etkinliğe, Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı ile Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürü Münir de katıldı.