Ekonomi Banka gibi çalıştı cep’e kredi yağdı

Banka gibi çalıştı cep’e kredi yağdı

17.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turkcell abonelerinin cihaz ve servis alımında kredi veren yeni şirketi, 2016’da 1.7 milyon müşteriye toplam 2.8 milyar liralık finansman sağladı. 2017 için büyüme hedefi korundu

Banka gibi çalıştı  cep’e kredi yağdı

Kurduğu yeni şirketle tüketici finansman sektörüne adım atan Turkcell, ilk senesinde bu alanda ciddi büyüme kaydetti. Geçen yılın şubat başında Financell markası ile “teknoloji kredisi” vermeye başlayan Turkcell Finansman, 2016’nın ilk 9 ayında adet bazında tüketici finansman sektöründe verilen toplan kredinin yüzde 85’ine imza attı. Turkcell müşterilerinin telekom sektöründeki cihaz, donanım gibi ihtiyaçlarının finansmanını sağlamak üzere kurulan Financell, 3 bin noktada servis sağlıyor. Şirket bireysel ve kurumsal müşterilere kredi sağlıyor.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, “Şirket olarak her alanda değişime ayak uyduruyoruz. 2016 sonunda 1.7 milyondan fazla sayıda müşteriye ulaşarak sağladığımız 2.8 milyar TL finansman desteği ile tüketici finansman sektörüne büyük bir ivme kazandırdık. Tutar bazında en çok kredi kullandıran dördüncü şirketiz” dedi.

İşbirlikleri yolda

“Amacımız müşterilerimizin tüm teknolojik ihtiyaçlarına finansman sağlamak, bir süre sonra teknolojiyle ilgili her ürüne ve her müşterinin ihtiyacına yönelik finansal hizmetler sunacağız” diyen Erkan, “Bu doğrultuda yılbaşından itibaren de olarak adlandırılan faturasız hat sahipleri bu kredilerden yararlanabilmeye başladı. Faturasız hat sahipleri de artık şirketimizin satış noktalarından teknolojik ihtiyaçları için kredi kullanabiliyorlar. Ayrıca bu yıl içerisinde imza atacağımız pek çok yeni işbirliği de hayata geçecek” ifadelerini kullandı.

Şirketin müşterileri kredi alarak sahip oldukları teknolojik ürünlerin taksitlerini mobil iletişim faturaları üzerinden ödeme kolaylığına sahip oluyor. Sağlanan esnek ödeme altyapısı sayesinde müşteriler dilerlerse kredilerine ara ödeme yapabiliyor ya da kredilerini tamamıyla kapatabiliyorlar. Bu iki tercih söz konusu olduğunda istisnasız faiz indiriminden faydalanabiliyorlar.

4.5G itici güç oluyor

Banka gibi çalıştı  cep’e kredi yağdı


Turkcell, uygulama (app) tarafında 2015 yılında toplam 22 milyon olan indirilme sayısı 2016 yılında 28 milyonu aştı. Bu yükselişi değerlendiren Murat Erkan, şunları söyledi: “2016 yılı sonu itibariyle son 2 yılda indirilen uygulama sayısı 50 milyonu aşmış durumda. 2017 hedefimiz ise 100 milyona ulaşmak. Bu artışta 4.5G önemli bir itici güç oldu. 4.5G ile sunulan yüksek hızlı kesintisiz mobil internet, bekleme sürelerini kısaltarak ürün ve servislerin daha verimli kullanılmasına imkân tanıyor. Bu da Turkcell’in popüler uygulamalarının, 4.5G’ye geçenler tarafından daha fazla tercih edilmesini sağlıyor.”
Yeni nesil iletişim platformumu BiP’i indirenlerin sayısı, 4.5G’ye geçilen 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren yüzde 40’a yakın artış göstererek 12 milyon oldu. Müzik platformu fizy’nin indirme sayısı 8 milyonu aşarken, GollerCepte servisi de 2.8 milyon defa indirildi. Yine bireysel depolama servisi lifebox 3.4 milyon kez indirilirken televizyon, bilgisayar veya mobil cihazlardan izlenebilen kişisel TV platformu TV+’ın indirme sayısı ise 3 milyona ulaşmış durumda.