Gündem Barış Doğrusöz Beyrut’ta

Barış Doğrusöz Beyrut’ta

23.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çağdaş sanatı desteklemek amacıyla faaliyetlerini sürdüren SAHA Derneği, Beirut Art Center’da düzenlenen ‘Space Edits (the trouble with language)’ adlı sergiye davet edilen Barış Doğrusöz’ün ‘Interstices, a dizzying array of combinations’ adlı yeni eser üretimine destek verdi.

Barış Doğrusöz Beyrut’ta

Barış Doğrusöz eserlerini oluştururken Beyrut’a taşındığı yıl olan 2015’ten beri belirli mimari türleri görsel bir sözlük haline getiriyor. Sanatçı, yollar, köprüler, sınırlar ve ihtilaflı toprakların yanı sıra bütün hassas kurumsal, askeri ve özel binaların etrafında gözlemlenebilir beton bekçi kulübeleri olan ve ‘pillboxes’ (makineli tüfek yuvası) adı verilen askeri yapıların envanterini derledi. Aynı zamanda birçok yerde mevcut olan bu yapıları gözlemleyen sanatçı, sistemdeki boşlukları açık kalan, hiç kapanmayan ve askeri mantığa sıkı sıkıya bağlı olan optik aygıtlarmışçasına dizinleme sürecine girdi.

Haberin Devamı

Sanatçı bu üç boyutlu şablon çizimleri aracılığıyla sürekli yeniden yapılandırılan ve mevcut jeopolitik durumlardan oluşan karmaşık özetler ortaya koyuyor.