Gündem Barış için şarkı söylemeye devam

Barış için şarkı söylemeye devam

17.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

10. yılını önceki akşam bir konserle kutlayan ‘Barış İçin Müzik Vakfı’nı destekçileri de yalnız bırakmadı. Konserin açılışında konuşan vakfın kurucularından Yeliz Baki, “Türkiye’de müziğin coşkusunu yaşamamış çocuk kalmayacak’ dedi

Barış için şarkı söylemeye devam

Barışın sesini müzikle duyurmak için 10 yıl önce yola çıkan ve bugüne kadar beş binin üzerinde çocuğa karşılıksız müzik eğitimi veren Barış İçin Müzik Vakfı’nın 10’uncu yıl konseri, önceki akşam Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Yekta Kopan’ın üstlendiği konsere vakfın kurucuları Mehmet Selim Baki ve Yeliz Baki’nin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda destekçi katıldı.

Haberin Devamı

‘Daha çok işimiz var’

Konserin açılışında konuşan Barış için Müzik Vakfı Başkanı Mehmet Selim Baki, “Tek bir ümidimiz var dünyayı sanat kurtaracak ve biz barış için çalıp söylemeye devam edeceğiz” derken vakfın kurucularından Yeliz Baki’nin, “Bir gün Türkiye’de müziğin coşkusunu ve neşesini yaşamamış bir tek çocuk kalmayacak; bunun hayalini hep birlikte kuralım lütfen” sözü büyük alkış aldı.

Vakfın 10’uncu yılıyla ilgili düşüncelerini Milliyet gazetesi ile konser sonrası paylaşan Mehmet Selim Baki, “10 yılda çok şeyler değişti; tabii ki inişler çıkışlar yaşadık ama geldiğimiz noktadan memnunuz çünkü ümitlerimiz var” derken Yeliz Baki, “10 yıl daha başlangıç yapacak çok iş var, bekleyen çok çocuk var. Hepimizin el birliğiyle burada bir umut var. O umudu beslememiz, geliştirmemiz ve çoğaltmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.Gelirinin tamamı Barış için Müzik Vakfı’na aktarılan konserde, rengarenk tişörtleriyle Barış İçin Müzik Vakfı’nın farklı düzeylerdeki orkestraları sahneye çıktı. Konserde ilk olarak 7-12 yaş arası çocuklardan oluşan ve enstrümanlarıyla ilk kez dört ay önce tanışan, herhangi bir sınava tabi tutulmadan oluşturulan Vivaldi Orkestrası sahne aldı. İki şarkı çalan orkestrayı, Barış İçin Müzik Vakfı’nda müzik eğitimi aldıktan sonra asistan eğitmen olan Ebru Kara ve Nihan Türkyılmaz yönetti.

Haberin Devamı

Seyirci de dahil oldu

İkinci olarak sahne alan 10-18 yaş grubundan oluşan Mozart Orkestrası, Brahms’ın ‘Hungarian Dance No.5’ adlı eserini vakıf eğitmenlerinden Özmen Genç’in yönetmenliğinde seslendirdi. Barış için Müzik Orkestrası’nın sürekli şefi Samuel Matus ise 14-19 yaş aralığındaki Beethoven Orkestrası’nı yönetti.

Konserin konuk orkestrası ise Eskişehir Tepebaşı Çocuk Senfoni Orkestrası oldu. Mozart, Vivaldi, Brahms ve Strauss’un aralarında olduğu bestecilerin eserlerinin seslendirildiği konserin son şarkısına gelindiğinde 300 çocuk aynı sahnede buluştu. Geçtiğimiz şubatta Barış için Müzik Orkestraları’nın Sanat Yönetmenliği’ni üstlenerek vakfa destek vermeye başlayan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın Sanat Yönetmeni ve Sürekli Şefi Sascha Goetzel yönetiminde sahne alan çocuklar, bir yandan çalarken diğer yandan enstrümanlarıyla dans etti. Seyircinin de alkışla tempo tuttuğu konserde bazı seyirciler dansa eşlik etti. Şef Goetzel, barış adına çocuklarla sahne almanın bütün dünya için çok özel olduğunu söylerken, “Hayatımda daha önce hiç 35 çellistim olmadı” ifadelerini kullanması salondakileri güldürdü. “Müzik bütün insanlığın ruhunun dilidir” diyen Goetzel çocukların müzikle ve sanatla daha iyi bir gelecek inşa edeceklerini ifade etti.

Yazarlar