Ankara BAŞBAKAN YARDIMCISI ELVAN, MERSİN MİLLETVEKİLLERİ VE STK TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN YARDIMCISI ELVAN, MERSİN MİLLETVEKİLLERİ VE STK TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

08.12.2015 - 18:10 | Son Güncellenme:

.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ELVAN, MERSİN MİLLETVEKİLLERİ VE STK TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, CHP ve HDP Mersin Milletvekilleri ile Mersinli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabulünde, "Artık seçim sonrası el ele verip birlikte çalışmanın zamanı olduğunu düşünüyorum. Birlikte Mersinimizi daha iyi noktalara taşıyacağız" dedi.
Başbakan Yardımcısı Elvan, CHP ve HDP Mersin Milletvekilleri ile Mersinli STK’ların temsilcileriyle Başbakanlık Merkez Bina’da bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada Elvan, “Çok duygulandığımı ifade etmek istiyorum. Mersin için özlem duyulan bir tablo olduğunu düşünüyorum. Mersin hepimizin. Mersin’e hizmet etmek her birimizin hükümlülüğü diye düşünüyorum. Mersinimiz için Mersinin kalkınması, gelişmesi için, Mersin’in sorunlarıyla birebir ilgilenmek için her bir milletvekilimizle hangi partiden olursa olsun sorunların konuşulmasına bu sorunların çözümü yönünde birlikte çaba sarf etmeye hazır olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu noktada gerçekten milletvekillerimiz hangi partiden olursa olsun büyük bir nezaket gösterdiler. Bizlerle birlikte oldular. Ama bundan sonraki süreçte de milletvekillerimizle bir araya geleceğiz. Belki ayda bir toplantı yapacağız. Mersinimizin sorunlarını tartışacağız” diye konuştu.
Birlikte Mersin’in sorunlarını tartışacaklarını kaydeden Elvan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bir seçim süreci yaşandı. Bu süreçte demokrasinin bir gereği olarak her parti kendi propagandasını yapmak istediklerini anlattı, aktardı. Bunlar son derece doğal olan demokrasinin olmazsa olmazı olan hususlardır diye düşünüyorum. Artık seçim sonrası elele verip birlikte çalışmanın zamanı olduğunu düşünüyorum. Birlikte Mersinimizi daha iyi noktalara taşıyacağız. Artık seçim bitmiştir. Bundan sonraki süreçte Mersin için Mersin’in kalkınması, gelişmesi için çalışma zamanıdır diye düşünüyorum.”
STK’lara da teşekkür eden Elvan, STK’ların ne kadar güçlü olursa demokrasi alt yapısının da o kadar güçlü olacağına inandığını ifade etti. Elvan, yapacakları her bir çalışmayı milletvekillerine ve STK’lara danışacaklarını bildirerek, “Ortak bir platform etrafında Mersinimiz için tek bir hedef uğruna birlikte çalışacağız. Buna da söz vermek istiyorum” dedi.
Elvan, Mersin milletvekilleri ve STK temsilcileriyle ayda bir Ankara’da üç ayda bir ise Mersin’de bir araya geleceklerini ifade etti.
Toplantıda Lütfi Elvan, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ve STK temsilcilerine de söz verdi.

Yazarlar