Iğdır BAŞBAKAN YARDIMCISI EMRULLAH İŞLER:

BAŞBAKAN YARDIMCISI EMRULLAH İŞLER:

06.03.2014 - 17:38 | Son Güncellenme:

.

BAŞBAKAN YARDIMCISI EMRULLAH İŞLER:

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Türkiye’nin bu günkü mal varlığı kadar terörle mücadelede tüketilmiştir” dedi.
Iğdır’da partilerle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Iğdır’ı 30 Mart’ta ‘Ak belediyecilik’le buluşturacağını belirtti. İşler, “Iğdır’ın caddelerini sokakları gördük ki imar sorunları olduğunu gördük. Bu merkeze yönetimden kaynaklanan sorunlar değildir. Değerli başkanımızın bununla ilgili projeleri var Iğdır’ın imar sorunun çözeceğini sizlere vaat ediyor. Iğdır’da diğer önemli meselelerden bir de ime suyu ile ilgile Ünlendi Barajın ihalesi yapıldı önümüzdeki dönemde Iğdır’ın içme su sorunun çözeceğiz. Iğdır’ın doğalgaz dağıtım ihalesi yapıldı, bu sayede Iğdır’ın hava kirliliği sorununu da çözülmüş olacaktır” dedi.
“BİR YERDEN DÜĞMEYE BASILARAK BİZE KARŞI KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI”
2011 seçimlerinde güçlü bir oy almalarını birilerini çok ciddi anlamda rahatsız ettiğini ifade eden İşler, “Ondan sonra bir yerden düğmeye basılarak bize karşı karalama kampanyası başlatıldı. 2013 yılındaki o gezi olayları, şimdi ise 17 Aralık olayları ile ülkemiz boğuşmakta. Peki, bu boğuşmada bu kavgada kaybeden kim? Kaybeden hepimiz. Türkiye’deki 76 milyon vatandaştır. Kaan kim? Kazanan başkaları Türkiye içerisinde bir avuç insan faiz lobisi kazanıyor, birde onların dış irtibatı olanlar kazanıyor. Türkiye’nin kazanabilmesi için 30 Mart bizim için önemli bir fırsattır. Biz bu seçimlerde sizden güçlü bir destek istiyoruz. Her seçimde güçlü çıktık 30 Mart da sizlerin desteği ile Allah’ın izniyle AK Parti olarak yenilmez unvanımızı gerçekleştirmiş olacağız. Biz 2023 yılında hedefimizi açıkladık kazancağız gelişeceğiz dedik. Bu krizlerin sebebi ne biliyor musunuz? Türkiye’nin durdurulması, gelişmesi ilerlemesinin, kalkınmasının ve zenginlenmesini durdurulmasıdır. Milletimiz iradesini sandığa yansıtarak bunun önüne geçecektir” diye konuştu.
“BU ÜLKE TERÖR TERÖRDEN DOLAYI ÇOK ŞEY KAYBETTİ”
Bu ülkenin terörden dolayı çok şey kaybettiğini sadece terörden dolayı 400 milyar dolar kaybettiğini anımsatan İşler, “Bu 30 yıl içerinde harcandı. Bunu siz faiziyle beraber hesaplasanız, bu gün bizim gayrisafi milli hasılatımız 800 milyon dolarına eş değerdir. Dolaysıyla Türkiye’nin bu günkü mal varlığı kadar terörle mücadelede tüketildi. Sonuçta Ne var? Kan var, acı var, gözyaşı var, kin var, nefret var. Ve kaybeden hepimiz Türkiye’dir. 2012 yılınca terör sorunu çözülmesi için çözüm sürecini başattık çok şükür bir buçuk yıldır kan akmıyor, gözyaşı dökülmüyor ve analar ağlamıyor. Bundan sonrada inşallah ağlamayacaktır. Bu gün ise devletimize zeval vermek isteyenler var. Sizin desteğinizle birlikte bunlara mücadeleyi 30 Marttan sonra güçlü bir şekilde sürdüreceğiz. Bu ülkeyi, bu devleti Allahın izniyle çetelerin ve paralel yapının da ellerinde bırakmayacağız” şeklinde konuştu.
“BURADA BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ KARABAĞ SORUNUDUR”
Aktif bir dış politika sürdüklerini ifade eden İşler, şunları söyledi:
“Komşularla sıfır sorun dedik ve bütün komşularımızla ilişkilerimi geliştirdik. Suriye'yle Irak'la Yunanistan'la hepsiyle ilişkimizi geliştirdik. Başka ülkelerle de yüksek düzeyde stratejik işbirliği konseyleri kurduk. 15'in üzerinde ülke ile Rusya ve Yunanistan dahil. Hem bizim ülkemizde hem de onların ülkelerinde toplantılar yaptık. Artık Türkiye'ye hemen hemen her hafta bir yabancı misafir gelmekte. Bazen birkaç tane misafir gelmekte. Bizde yine aynı şekilde yurt dışında ziyaretlerde bulunmaktayız. Türkiye bölgesinde ve dünyada sözü geçen bir ülke haline geldi ve ilk defa tarihimizde 2009-2010 yılında birleşmiş milletler güvenlik konseyinin geçici üyeliğine seçildik. 2 yıl görev yaptık. Ve inşallah şimdi 2015-2016 yılı için, adaylığımızı ortaya koyduk. Allah'ın izniyle seçileceğiz. Bu Türkiye'nin dünyada artan itibarını gösteriyor. Dolaysıyla bu çerçevede komşumuz Ermenistan'la da sorunumuzu çözelim dedik. Şartlarımızı ortaya koyduk. Ama maalesef onlar imzalanan protokolü hayata geçirmedikleri için, bu normalleşme süreci gerçekleşmedi. Burada bizim vazgeçilmezimiz Karabağ sorunudur. Karabağ sorunu çözülmeden uzlaşma sağlanamaz. Her zaman Azeri kardeşlerimizin yanında olacağımızı söyledik. Eğer sorunlara çözüm bulunacaksa o zaman herkesin orta yerde buluşması lazım. Biz her zaman açık fikirle elimizi uzatıyoruz. Karşı taraf diretirse o zaman bazen sonuç alamayabiliyoruz. Bugün en yüksek ihracatımızı Irak'a yapıyoruz. Şuan 10 milyar doların üzerinde ihracat yaptık. Bunlar bize dış politikamızın bize kazandırdığı hususlardır.”
Buradaki programının ardından Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, hava yolu ile Ankara’ya hareket etti.