Gündem Eroğlu: Kanal 2 yıl içinde bitirilecek

Eroğlu: Kanal 2 yıl içinde bitirilecek

06.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Edirne’deki taşkınla ilgili yolların açıldığını, can kaybı olmadığını bildirdi.

Eroğlu: Kanal  2 yıl içinde  bitirilecek

Eroğlu, Milliyet’in manşetten verdiği kanal projesi hakkında ise “Kanal sayesinde Meriç ve Tunca suları şehre ulaşmadan yoluna devam edecek” dedi.
Bir ay içinde projenin hazırlanmasının, iki yıl içinde de bitirilmesinin planlandığını ifade eden Eroğlu, kanalın yapılmasıyla zararların en az seviyeye indirileceğini, çalışmalar sonrasında çıkarılan kum ve çakılın da İstanbul’a taşınarak kullanılacağını belirtti.
Yunanistan sınırında biriken rüsubatın alınması için de bu ülkeyle görüşmelerin devam ettiğini anımsatan Eroğlu, Bulgaristan ile Tunca Projesi gerçekleştirilmediği takdirde ise “B” planını devreye sokarak, Tunca nehri üzerinde bir su alma yapısı inşa edileceğini, fazla suyun bu şekilde Çömlekköy Barajı’na aktarılacağını ve yaz aylarında sulamada kullanılacağını kaydetti.
Bu arada Eroğlu’nun C planı olarak açıkladığı Çömlekköy Barajının 1979 yılından bu yana gündem olduğu ortaya çıktı. Edirne’ye 25 kilometre uzaklıktaki 35 haneli köyün muhtarı Feridun Ertürk, 1979 yılından bu yana baraj yapılmasının her taşkında gündeme geldiğini, ardından da unutulduğunu söyledi.