Gündem Başımıza yün başlık geçirdiler

Başımıza yün başlık geçirdiler

20.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Olay günü İzmir’den Ankara’ya Akın Öztürk ile aynı uçakta geldiklerini, Öztürk’ün kendisine, “Torunlarımı görmek için Ankara’ya gidiyorum” dediğini belirten Çolak, Akar’ın izinsiz uçuşlar yapılabileceği yönünde bilgi verdiğini söyledi...

Başımıza yün başlık geçirdiler

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili çatı davasının görülmesine devam edildi. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen davanın dünkü duruşmasında dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Salih Zeki Çolak müşteki olarak dinlendi. 15 Temmuz’da İzmir’deki Maltepe Askeri Lisesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninden sonra Akın Öztürk ile aynı uçakla Ankara’ya geldiğini belirten çolak, Öztürk’ün uçakta, “Torunlarımı görmek için Ankara’ya gidiyorum” dediğini söyledi. Çolak, 15 Temmuz 2016 saat 16.00’da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile YAŞ atamalarına ilişkin çalışma yaptıklarını belirtti. Toplantı esnasında Güler’in odaya geldiğini ve Akar ile kısa bir konuşma yaptıklarını anlatan Çolak, Akar ile Güler’in bir süre sonra dışarı çıktıklarını beyan etti. Daha sonra Akar’ın kendisini emir subayı Levent Türkkan aracılığıyla toplantı odasına çağırdığını belirten Çolak, toplantıda Güler’in, Kara Havacılık Komutanlığı’nda görevli bir binbaşının 15 Temmuz akşamı helikopter faaliyeti yapılacağını söylediğini, faaliyet kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın alınacağını söylediğini aktardı. Bunun üzerine Akar’ın kendisine, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı İhsan Uyar’ı alarak Kara Havacılık Komutanlığı’na gitmesi ve denetlemesi emrini verdiğini ifade eden Çolak, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Sayın komutanın bana verdiği emir darbe girişimine ilişkin değil, izinsiz uçuşlar yapılabileceği yönündeydi. Toplantıdan çıktığımda Levent Türkkan ağzımı aradı ama ben, ‘Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na gidiyorum’ diyerek oradan ayrıldım. Yolda giderken Kara Havacılık Komutanı olan Hakan Atınç’ı ve İhsan Uyar’ı aradım. Uyar’a yanında bir de askeri savcı getirmesini söyledim.”

‘Hazırlık görmedim’

Saat 18.48’de Güvercinlik’teki Kara Havacılık Komutanlığı’na gittiğini, komutanlık odasına geçtiğinde uçuş pistinin boş olduğunu gördüğünü söyledi. Atınç’tan uçuş planlarını ve gece uçuşu yapılmamasını istediğini kaydeden Çolak, hangarlarda da incelemelerde bulunduğunu, incelemeleri esnasında darbe girişimine yönelik hazırlığa rastlamadığını ve bunu Akar’a da telefonla bildirdiğini dile getirdi..

Haberin Devamı

‘Bakışı unutmuyorum’

Çolak karargaha geldiğindederdest edilme anını şöyle anlattı: “İçeriye hızlıca girdiğimde, sağda ve solda yuvarlak geniş sütunların arkasına daha önceden gizlenmiş askerler üzerimize gelerek bizi yatırdı. ‘Hareket etmeyin, emniyetiniz için yapıyoruz’ dediler.

Ellerimi plastik kelepçe ile bağladılar. Daha sonra bizi ikinci kata götürdüler. Burada Bünyamin Tuner’in hain bakışlarını unutmuyorum. İkinci kattaki olayları yönetenin o olduğunu düşünüyorum. Odadaki televizyon açıktı.

TBMM üzerinde uçakların uçtuğunu gösteriyorlardı. Bir süre sonra başımıza yün başlık geçirdiler, ayaklarımızı da bağladılar. Bu esnada dışarıdan uçak sesleri gelmeye devam ediyordu. Koruma subayımı iki bacağından da yaraladılar. Bülent Aydın’ın da koruma aracından çıkarak müdahale etmeye çalışırken şehit olduğunu sonradan öğrendim.”

Akar mazeret bildirdi

FETÖ çatı davasında “Mağdur” sıfatıyla mahkemeye çağrılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle duruşmaya gelmedi. Komutanlar Küçükakyüz ve Güler, mahkemye gönderdikleri dilekçede davaya müdahillik talebinde bulundu.