Samsun BAŞKAN BALA’DAN AÇIKLAMA

BAŞKAN BALA’DAN AÇIKLAMA

28.01.2015 - 10:29 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN BALA’DAN AÇIKLAMA

Samsun’un Çarşamba İlçesi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Musa Bala, 65 yaş üstündeki yolcuları taşıyan otobüslere maddi destek verileceğini söyledi.
Ali ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın geçen sene 65 yaş üstünde ki vatandaşların ve engellilerin ücretsiz bir şekilde seyahat edebileceğinin kararını almasıyla birlikte maddi anlamda sıkıntıya düşüren uygulamaya çözüm bulundu. Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Musa Bala, yaptığı açıklamada, “26 Ocak tarihinde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun bizzat imzaladığı kanun değişikliğine göre, belediyeler tarafından şehir içi toplu taşıma hizmeti vermekle yetkilendirilen ve ilgili mevzuata göre ayakta yolcu taşıyabilen her bir özel halk otobüsü ve özel deniz ulaşım aracı bunların işletmecilerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine konulan ödenekten ilgili belediyeler aracılığı ile her ay gelir desteği ödemesi yapılacaktır. Bu değişikliğe göre özel halk otobüsü ve özel deniz ulaşım araçları işletmecilerinin aile ve sosyal politikalar bakanlığının ücretsiz taşıma düzenlemesinden ortaya çıkan maddi kayıpların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır” dedi.
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, "Böylelikle yurt genelinde şehir içi otobüslerimizin ücretsiz taşıdığı yolculardan dolayı uğradıkları maddi kayıplar devlet desteği ile aşılacaktır. Aylık kazançlar ilgili yönetmeliğin uygulamaya konulması ile birçok ilimizde bu uygulamadan dolayı yüzde 30-40 maddi kayıplarımız olmuştur. Özellikle şehir içi halk otobüsçülerimizi ilgilendiren bu uygulamanın devlet tarafından desteklenmesi otobüsçü esnafımıza rahat nefes aldıracaktır" diye konuştu.

Yazarlar