İzmir BAŞKAN BATUR ODUNPAZARI BELEDİYESİ’NE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI

BAŞKAN BATUR ODUNPAZARI BELEDİYESİ’NE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI

27.09.2014 - 00:15 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN BATUR ODUNPAZARI BELEDİYESİ’NE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2000 yılından bugüne sürdürdüğü kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda bilgi almak için gelen Eskişehir’in Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ağırladı. Narlıdere Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen buluşmada Batur, 14 yıllık dönüşüm süreci ve dönüşümün tüm detaylarına yönelik bir sunum gerçekleştirdi.
Kentsel dönüşümün uygulanacağı 2. İnönü, Atatürk, Narlı ve Çatalkaya mahallelerindeki çalışmalar ile ilgili bilgi almak ve detaylı inceleme yapmak için Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Baturun konuğu olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ilk olarak Başkan Batur’un sunumu izledi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun da katıldığı Kentsel dönüşümü sunumunda kentsel dönüşüm yasası çıkmadan önce, 2000 yılında hiçbir Narlıdereli’yi mağdur etmeden nasıl gerçekleştirdiğini anlatan Batur, 2. İnönü, Atatürk, Narlı ve Çatalkaya mahallerindeki gelinen aşamalar konusunda bilgi verdi. Başkan Batur, Odunpazarından kalkıp yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarını dinlemeye gelmeniz bize büyük bir onur ve gurur verdi diyerek sözlerine başladı. “ Biz her zaman rantın vatandaştan yana kullanılmasını kendimize görev bildik. Narlıdere’de kentsel dönüşüm sebebi ile ortaya çıkacak olan bu rantın yine bu mahallelerimizde yaşayan insanlarımızın azami bir şekilde faydalanması için elimizden geleni yapacağız. Çok zor bir süreç insanların elindeki tek varlığı evlerini alıyorsunuz. Doğal olarak çok hassas ve manipülasyona çok açık bir durum. Biz tüm çalışmaları şeffaf bir şekilde yürütüyoruz. Ekim ayı içinde kentsel dönüşüm mahallelerinde yapılan tüm tespitler askıya çıkacak. Herkes kimin neyi var, ne kadar var hepsini görecek. Yanlış bir şey tespit edilirse itirazlar edilerek gerekli düzeltmelerin yapılması sağlanacak. Yılbaşında ise hazırlanan imar planları vatandaşlarımıza sunulacak. Kentsel dönüşüm sürecinin ilk başında ne dediysek aynen bugünde tekrarlıyoruz. Yol haritamız belli. Aşama, aşama ilerliyoruz. Tüm çalışmaları vatandaşların rızası ile yapıyoruz. Başarımızın sırrı budur. Narlıdere Kentsel dönüşümde model ilçe olmaya ve örnek projeleri hayata geçirmeye devam edecektir. Belediyemiz Yenikale’de yaptığı örneklerde olduğu gibi 2. İnönü, Atatürk, Narlı ve Çatalkaya mahallelerinde vatandaşın mağdur olmaması için her zaman onlardan yana olan duruşuna devam edecektir” dedi.
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un sunumu büyük bir ilgiyle takip eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Başkan Batur’un bugüne kadar çok başarılı işlere imza attığını ve bu başarının nasıl oluştuğunu görmek için Narlıdere’ye geldiklerini ifade etti. Kurt “Başkan Batur çok zor bir işi başarmış ve gördüğümüz o ki Yenikale ‘de gerçekleşen başarı diğer kentsel dönüşüm mahallelerinde de devam edecek. Sosyal belediyecilik anlayışının tam olarak uygulamaya koyulduğu bu çalışmalar için Başkan Baturu tebrik ediyorum. Bizde kendi ilçemizde Narlıdere modelini örnek alarak, burada gerçekleştirilen çalışmaların ışığında vatandaşlarımıza faydalı olamaya çalışacağız” dedi. Narlıdere Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm sunumunun ardından Başkan Batur ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Kentsel dönüşümün uygulandığı Yenikale mahallesini ve dönüşüm çalışmaları devam eden 2. İnönü, Atatürk, Narlı ve Çatalkaya mahallelerini gezdi.