Kütahya BAŞKAN FEYZA KAYAR: CUMHURBAŞKANIMIZ BİZLERİ ONURLANDIRMIŞTIR

BAŞKAN FEYZA KAYAR: CUMHURBAŞKANIMIZ BİZLERİ ONURLANDIRMIŞTIR

25.08.2015 - 16:17 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN FEYZA KAYAR: CUMHURBAŞKANIMIZ BİZLERİ ONURLANDIRMIŞTIR

Türkiye Beyazay Derneği’nin Bölge Toplantısı, derneğin Afyonkarahisar Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen yetki belgeleri, şube başkanlarına takdim edildi.
Genel Başkan Lokman Ayva’nın başkanlığındaki toplantıya 29 ilin şube başkanları katıldı.
Türkiye Beyazay Derneği’nin, engelliler ile engelsiz grupların bir arada spor yapmasını amaçlayan ’Aşmak için hareket’ isimli projesi, Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanıp kendi himayeleri altına alındığı kaydedildi.
Toplantıya ev sahipliği yapan derneğin Afyonkarahisar Şube Başkanı Feyza Kayar, etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kayar, "Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduk. Toplantıda Genel Başkanımız Lokman Ayva ve ekibi başta olmak üzere,3 bölgeden oluşan ve 29 farklı ilden gelen şube başkanlarını ağırladık. Kahvaltıyla başlayan programımız açılış konuşmalarıyla devam etti. Faaliyet raporunun slayt gösteriminin ardından ben, bir selamlama konuşması yaptım. Daha sonra toplantıya katılan, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yasin Evcin, Dernekler İl müdürü Ahmet Gök, ve Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Yaman Şenol birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Genel Başkan Lokman Ayva sunumu devraldı. Şubelerle istişare toplantısı yapıldı" dedi.
"AŞMAK İÇİN HAREKET İSİMLİ PROJEMİZ"
Başkan Feyza Kayar, şöyle konuştu: “3 saat süren toplantının kapanış kısmı ise belge takdim töreni ile son buldu. Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın da hazır bulunduğu son oturumda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen yetki belgesi şube başkanlarına takdim edildi. Bu belge, derneğimizin engellilerle engelli olmayan insanların iletişimini sağlamak, birbirleriyle dostluk kurmayı amaçlayan ve ’aşmak için hareket’ ismi verilen projemizin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanıp himayeleri altına alınmasının belgesiydi. Bu bizi çok onurlandırdı, heyecanımıza arttırdı. Yetki belgelerini Cumhurbaşkanımız adına Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban, şube başkanlarına takdim etti."
Afyonkarahisar’da bu projenin ilk faaliyetini geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiklerini kaydeden Kayar, “8 engelli 8 engelsiz kişilerden oluşan karma bir futbol takımı kurarak halı saha maçı yapmıştık. Önümüzdeki günlerde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, AKÜ ve askeriye ile koordineli çalışarak diğer spor dallarında da faaliyetler düzenleyeceğiz. Mesela askerlerimizle engelliler, ya da üniversite öğrencileriyle engelliler, hastane çalışanlarıyla engelliler bir arada spor yapacak. Bu gruplardan karma bir takım kuracağız“ şeklinde konuştu.
Programın sonunda 29 farklı ilden gelen misafirler Kocatepe Şehitliği’ne götürüldü. Cumhuriyetin kazanıldığı yerleri ziyaret etme fırsatı bulan şube başkanları, buradan Afyonkarahisar’ı seyretti.
Beyazay ekibi şehir gezisi kapsamında Akarçay’a da gelerek burada gemiye binip parkı gezdi.
Misafirler sucuk ve lokum alışverişi yaparak akşam saatlerinde Afyonkarahisar’dan ayrıldı. (EFE)