Bitlis Başkan Gürsoy, Çalışmalarını Anlattı

Başkan Gürsoy, Çalışmalarını Anlattı

21.03.2018 - 16:00 | Son Güncellenme:

.

Başkan Gürsoy, Çalışmalarını Anlattı

BİTLİS (AA) - Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, görev süresi içinde yaptıkları çalışmalar ile önümüzdeki dönemde planladıkları projeleri anlattı.

Haberin Devamı

Makamında gazetecilerle bir araya gelen Gürsoy, ilçe halkının hizmetlerin en iyisine layık olduğunu belirterek, bu amaç doğrultusunda çaba gösterdiklerini söyledi.

Hazırladıkları proje ile Adilcevaz'a Bolu Abant'a benzer bir mesire alanı kazandırmayı hedeflediğini aktaran Gürsoy, göletin tamamlanmasıyla hem görsel anlamda ilçeye güzellik kazandıracaklarını hem de su taşkınlarını önleyerek sulama suyu problemini ortadan kaldıracaklarını vurguladı.

Gürsoy, 30 yıl sonrasına hizmet edecek şekilde ilçenin isale hattı ile su depolarını yenileyeceklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Bozuk yollarımıza 120 bin metrekare civarında parke taşı döşeyebilirsek ilçemizdeki yol problemini tamamen çözmüş olacağız. Adilcevaz çarşı merkezinin kentsel dönüşüm kapsamına alınması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yaptığımız başvuru uygun görüldü. Bu konuda teknik çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizde turizmi ön plana çıkarmak için çalışmalara başladık. Bir dalış kulübü kurmayı düşünüyoruz. Dünyada dalış meraklısı çok insan var. Bu nedenle projenin Adilcevaz'a çok faydalı olacağını düşünüyorum. İlçemizin Van Gölü sahillerinde ve karada bulunan mikrobiyalitleri de turizme kazandırarak Adilcevaz'ı bir turizm merkezi haline getireceğiz."

Haberin Devamı

Adilcevaz'ı bir dünya markası haline getirmek için çaba gösterdiklerini ifade eden Gürsoy, bu kapsamda sakin şehirler projesine başvuru yaptıklarını ve dosyanın İtalya'nın Milano şehrinde alt komisyondan geçtiğini anımsattı.

Belediyenin şu anda geçmiş dönemlerden kalan faiziyle 14 milyon lira borcunun olduğunu kaydeden Gürsoy, "İlçemize mutlaka doğalgaz gelecek. Tatvan'a gelen doğalgaz oradan Ahlat'a, ardından da ilçemize gelecek. Bu konu hakkında hemşehrilerimiz müsterih olsun ve kafasında herhangi bir şüphe olmasın. Hükümetimizin de bu konuda kesin kararlığı var. Bunların yanı sıra ilçemize bir gençlik merkezi yaparak, gençlerimize güzel bir mekan kazandıracağız." diye konuştu.