Gündem Başkan nohut hasadı yapıyor

Başkan nohut hasadı yapıyor

10.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin tek komünist belediyesi Ovacık’ta hazine arazisine ekilen nohutların gönüllülerle birlikte yapılan hasadına katılan Belediye Başkanı Maçoğlu, ürünün ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyledi

Başkan nohut hasadı yapıyor

Türkiye’nin tek Komünist Partili Belediyesi olan Tunceli’nin Ovacık İlçe Belediyesi, yoksullara dağıtmak için Hazine arazisine ektiği nohutların hasadına başladı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen 50 gönüllünün 7 gündür yaptığı hasada Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu da katıldı.
Türkiye’de ulaşımı ücretsiz yapması ve en ucuz suyu satması ile gündeme gelen Tunceli’nin Ovacık Belediyesi, 600 dönümlük Hazine arazisine yoksullara dağıtmak için nohut, patates ve fasulye ekti. Bu ürünlerden nohut hasadı başladı. Ovacık Belediye Başkanı TKP’li Fatih Maçoğlu, nohutta beklentilerinin üzerinde verim aldıklarını, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen gönüllülerin türkü ve marşlar eşliğinde çalıştığı söyledi.
Bu uygulamalarıyla Ovacık’ta kolektif bir yaşamın olabileceğini Türkiye’ye ispat ettikleri söyleyen Fatih Maçoğlu, elde edecekleri gelirin yoksullara dağıtılacağını ve öğrencilere burs olarak verileceğini belirterek, şöyle dedi:

Ürün dağıtılacak
“Komünizmin ana hedefi halk ile birlikte üretmek ve kolektif bir yaşamı hayata geçirmek. Gördüğünüz gibi Ovacık’ta artık üretim en üst seviyede ve kolektif bir yaşam bilinci giderek artıyor. Nohut kuru fasulye ve patates hasadı tamamlandığında elde edilecek ürünlerin bir kısmı tohum olarak köylüye dağıtılacak, bir kısmı yoksul halka dağıtılacak ve diğer kısmı piyasaya satılacak ve elde edilecek gelirle öğrencilerimize burs olarak dağıtılacak. Halkımız ile birlikte bunu başardığımız içinde son derece mutluyuz.”
Nohut hasadında çalışan gönüllülerden üniversite öğrencisi Güneş Kaçar, “İzmir’den Tunceli’ye tatil için geldim ama komünist belediyenin nohut hasadı yaptığını duyunca koşup geldim ve tarlada çalıştım” dedi.