Ege Başkan Pekdaş, bir semt merkezi daha kazandırıyor

Başkan Pekdaş, bir semt merkezi daha kazandırıyor

27.05.2017 - 05:49 | Son Güncellenme:

.

Başkan Pekdaş, bir semt merkezi daha kazandırıyor

Kadınların ve çocukların toplumsal hayata daha etkin ve üst düzeyde katılmalarını sağlamak amacıyla çalışan Konak Belediyesi çeşitli meslek edindirme, el sanatları, hobi ve beceri kurslarının verildiği semt merkezleri ağına bir halka daha ekledi, Aziziye Semt Merkezi ile semt merkezlerinin sayısı 12’ye çıkmış oldu.

Haberin Devamı

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi ile Kadın Danışma Merkezi’nin de dahil olmasıyla hizmet verilen merkez sayısının 14’e ulaştığını belirtti, önümüzdeki günlerde temel atacakları Toros ve 1. Kadriye Mahallesi’ndeki kapalı pazaryerlerine de birer semt merkezi inşa edeceklerini müjdeledi. CHP İzmir Milletvekili Özcan purçu, Başkan Pekdaş ve beraberindekiler semt merkezinin temeline ilk harcın dökülmesi için düğmeye birlikte bastı.

Hobi kursları

Kadınların toplumsal hayata etkin ve üst düzeyde katılımını sağlamak amacıyla açılan semt merkezinin inşaatı 240 günde tamamlanması planlanıyor. İki katlı bina hizmete girdiğinde meslek edindirme, yabancı dil, geleneksel el sanatları, hobi ve beceri kurslarının verildiği bir merkez olacak.