Çanakkale BAŞKAN YILMAZ, ODA BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

BAŞKAN YILMAZ, ODA BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

29.05.2015 - 12:52 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN YILMAZ, ODA BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Teoman ve Şoförler Odası Başkanı İbrahim Ergin ile bir araya geldi.
Esnaflarla ilgili sıkıntıların masaya yatırıldığı gündemde fikir alışverişinde bulunuldu. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Teoman Bağ-Kur prim borcu olanlara düzenleme geldiğini ifade ederek hatırlatmalarda bulundu. Başkan Teoman “Esnaf ve Tarım Bağ-Kur ve sigortalılarının faydalanabileceği Bağ-kur borçlarının dondurulması ile ilgili düzenleme yürürlüğe girdi. 12 ay ve daha fazla süre prim borcu olan ve bu kapsamda olup da daha önce prim borcunu yapılandıran Esnaf ve Tarım Bağ-Kur ve sigortalıları SGK’ya başvurarak borçlarını dondurabilecek. Önceki Torba Yasa ile prim borçlarını yapılandıranlar 1 Hazirandan itibaren, yapılandırma yapmayan sigortalılar ise istedikleri zaman prim borçlarını dondurabilecek. Prim borcu dondurulan kişiler halen Bağ-Kur’lu çalışmaya devam ediyorsa, başvuru tarihini izleyen ay başından itibaren sigortalılıkları yeniden başlatılacak. Prim borcu nedeniyle emekli olamadan ölen Bağ-Kur’luların eş ve çocukları yasadan faydalanarak emekli aylığı bağlatabilecekler” dedi.
Başkan Teoman konuşmasının devamında "Borçları ile birlikte sigortası da dondurulan Bağ-Kur’lular ile geçmişte çıkarılan yasalarla benzer şekilde borçları ve sigorta süreleri askıya alınanlar, ellerine para geçtiğinde borçlarını ödeyerek sigorta sürelerini geri satın alarak yeniden başlatabilecekler. Emekli olmaya yetecek kadar primi olduğu halde borcundan dolayı emekli olamayanlarda bu yasa’dan faydalanarak emeklilik hakkı kazanabilecekler. Eğer borçları dondurulduktan sonra kalan prim günleri emekli olmaya yeterliyse ve diğer koşullar sağlanıyorsa bu kişiler hemen emekli olabilecekler." şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Yılmaz toplantı sonrasında yaptığı açıklamasında olağan toplantıların her ay gerçekleştiğini ifade ederek kamuoyunu her konuda bilgilendireceklerini söyledi.