Ankara BAŞKENT’TE SOBA KÜLTÜRÜ DEVAM EDİYOR

BAŞKENT’TE SOBA KÜLTÜRÜ DEVAM EDİYOR

13.11.2015 - 15:33 | Son Güncellenme:

.

BAŞKENT’TE SOBA KÜLTÜRÜ DEVAM EDİYOR

Başkent’te Ulus semtinde bulunan Sobacılar Çarşısı, soba kültürünü yaşatmaya devam ediyor.
Ankara’nın Ulus semtinde bulunan Sobacılar Çarşısı, doğalgazın birçok bölgede yaygınlaşmasına rağmen soba kültürünü yaşatmaya devam ediyor. Saboya talebin yoğun olduğunu kaydeden esnaflar, doğalgazın yaygınlaşmasının satışları olumsuz etkilemesine rağmen sobaya olan ilginin yüksek olduğunu belirtti. Bir çarşı esnafı, “Doğalgazın yaygınlaşması soba kullanımını hiç etkilemez. Soba yakan zaten soba yakıyor, yakmayan da doğalgaz kullanıyor. Doğalgaz ısıyı iyi vermez, insanı ısıtmaz, pahalıdır. Türkiye’de kömür bol olduğu için herkes soba kullanıyor” şeklinde konuştu.
Soba almak için Ulus Sobacılar Çarşısı’na gelen bir müşteri ise, “Ankara’da kullanmayacağım, Didim’e götürüp orada kullanacağım. Orada doğalgaz yok. Onun için sobaya bakıyorum. Başka yakacak bir şey yok, elektrik pahalı. Kömür de var orada, odun da bol, o yüzden alıyorum” diye konuştu.
“DOĞALGAZIN YAYGINLAŞMASI SOBA SATIŞLARINI NEREDEYSE SIFIRA İNDİRDİ”
Bir diğer soba satıcısı Ferhat Yazıcı, “Çok şükür soba satışları iyi. Havaların iyi gitmesinden dolayı istediğimiz gibi değil. Türkiye’de özellikle de büyük kentlerde doğalgazın yaygınlaşması soba satışlarını neredeyse sıfıra indirdi diyebilirim ama yakın semtler, yakın köyler, kasabalardan gelen isteyen çok oluyor. Bizde onlara satışımızı yapıyoruz” dedi.
Her bütçeye uygun sobaların bulunduğunu belirten Yazıcı, “Vatandaşı fazla yormuyoruz. Elinde ne varsa onunla idare etmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiğince boş çıkarmamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.