Ankara Başkentin Vergi Rekortmenleri Ankara Valiliğinde

Başkentin Vergi Rekortmenleri Ankara Valiliğinde

27.02.2017 - 15:03 | Son Güncellenme:

Başkentin 2016 yılı vergi rekortmenleri, Gelir İdaresi Başkanlığınca düzenlenen "Vergi Haftası" etkinlikleri kapsamında Ankara Valisi Topaca'yı ziyaret etti

Başkentin Vergi Rekortmenleri Ankara Valiliğinde

ANKARA (AA) - Gelir İdaresi Başkanlığının "Vergi Haftası" etkinlikleri kapsamında 2015 gelirlerine göre 2016 yılında en yüksek gelir vergisi ödeyen başkentli vergi rekortmenleri Ankara Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Ankara Valiliğinin ev sahipliğinde düzenlenen ve başkentin 2016 vergi rekortmeni kişileri ile kurum temsilcilerinin katıldığı törende açılış konuşması yapan Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, toplumda vergi bilincinin geliştirilmesi, vergiye gönüllü uyumun arttırılması amacıyla Şubat ayının son haftasının "Vergi Haftası" olarak kutlandığını söyledi.

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı olarak geleceğin mükelleflerine ve çocuklarına yönelik çeşitli etkinliklere devam edileceğini kaydeden Karayılan, "Vatandaşlarımız vergisel bütünlüklerini yerine getirirken, katkılarını sunmak üzere hizmet kalitesini sürekli olarak iyileştirmeye çalıştırmaktadır. Bu amaçla mükelleflerimizin vergisel yükümlülüklerini, haklarını ve meydana gelen değişiklikleri en hızlı ve etkin bir şekilde kendilerine ulaştırmak üzere bütün iletişim kanallarını etkin olarak kullanmaya çalışmaktayız." diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Ercan Topaca ise verginin devlet fonksiyonlarının en önemli faktörü olduğuna değinerek, vergi olmadan devletin hayatiyetini devam ettirmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Devlet çarkının sağlıklı şekilde işlemesi için vergi gelirine ihtiyaç olduğunu kaydeden Topaca, devletin bu gelirleri artırma gayreti içinde olduğuna vurgu yaptı.

Topaca, devletin vergilerin daha düzenli toplanmasını sağlamak için adımlar attığını belirterek "Ankara'da hatırı sayılır miktarda vergi rekortmeni dediğimiz Ankara'nın vergi miktarında önemli vergi ödeyen kurumlarımız burada Maliye Bakanımızın imzaladığı teşekkür belgelerini kendilerine takdim ederek ifade etmek istedik." dedi.

Topaca, mükelleflere vergi dairesinde bürokratik işlemlerle zorluk çıkarılmaması gerektiğini belirterek, "Bunu yaptığımız zaman devletimize olan borcumuzu bir nebze olsun ödemiş oluruz. 'Bugün git yarın gel' böyle bir devlet anlayışı artık günümüzde söz konusu değil. Hele ki vergi işinde... Vergi ödemek için geliyorsa insan, dakikalar içerisinde işi halledip vergi tahsilatını sonuçlandırmak gerekiyor. " dedi.

Ankara Valisi Topaca, toplantı sonunda 2015 gelirlerine göre vergi rekortmeni olan kişiler ile kurumların temsilcilerine Maliye Bakanı Naci Ağbal imzalı teşekkür belgesini verdi.

Yazarlar