Ankara Başkentli Öğrenciler 15 Temmuz Kahramanlarını Unutmadı

Başkentli Öğrenciler 15 Temmuz Kahramanlarını Unutmadı

27.09.2017 - 13:41 | Son Güncellenme:

.

Başkentli Öğrenciler 15 Temmuz Kahramanlarını Unutmadı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Necdet Seçkinöz Ortaokulunda “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma töreni düzenlendi.
Necdet Seçkinöz Ortaokulunda Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel öncülüğünde düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma törenine ilçe Kaymakamı Kadir Çakır da katıldı. Törende konuşan Kaymakam Çakır, “15 Temmuz gecesi milletimiz hem tarihi yazdı hem tarihi yaşadı. Tüm dünyaya tarih nasıl yazılır gösterdik. Kimisi görev başında şehit oldu, kimisi de olayı duydu evine geldi, silahı beline taktı ve düğüne koşar gibi şehadet şerbetini içmeye gitti. Onların hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz” dedi.
Okul Müdürü Cuma Ali Can ise yaptığı konuşmada, son zamanlarda birlik ve beraberliğe, vatan sevdasına, bayrak aşkına sıkı sıkıya bağlanmaya en az Kurtuluş Savaşı’nda olduğu kadar ihtiyaç duyulan günler yaşandığına dikkat çekerek, ”15 Temmuz gecesi bu anlamda bir milat olmuş ve vatanseverlerle vatan hainlerinin gün gibi ortaya çıkmasına ışık tutmuştur. O gece Türk milleti aydınlık bir sabaha uyanabilsin; aydınlık bir geleceğe yürüyebilsin diye kadını erkeği, polisi sivili milyonlar sokağa dökülmüş; ihanete kanıyla, canıyla karşı durmuş ve toplam 250 vatan evladı şehit olmuştur. Bunlar arasında adını en çok duyduğumuz Ömer Halisdemir feraseti ve cesareti sayesinde hem Türk askerinin onurunu korumuş hem de gecenin seyrini değiştirmiştir” ifadesini kullandı.
“Biz Necdet Seçkinöz Ortaokulu ailesi olarak bu konuda bir farkındalık uyandırmak ve kahramanlarımıza duyduğumuz minneti unutulmaz kılmak istedik” diyen Can, şunları kaydetti:
“İstedik ki yarınları emanet edeceğimiz çocuklarımız o gecenin sabahına uyanamayanları unutmasınlar. Aynı havayı soluduğumuz mahallenin evladı Mesut Yağan ağabeylerini; o zor gecenin en ağır kaybını veren Gölbaşı Özel Harekâtçılarımızı bilsin ve hiç unutmasınlar. Gençliğinin baharında uğradıkları hain saldırıda sonsuzluğa yürüyen Özel Harekât Başkomiserimiz Zeynep Sağır’ı, Komiser Yardımcımız Kübra Doğanay’ı, Seher Yaşar’ı, polis memurlarımız Demet Sezen’i, Gülşah Güler’i, Sevda Güngör’ü, Cennet Yiğit’i, Niyazi Ergüven’i, Edip Zengin’i, Akif Altay’ı, Mustafa Serin’i ve tüm şehitlerimizi bilsin ve hiç unutmasınlar.”
Törende şiirler okundu ve okul korosu şarkılar söyledi. Şiirler okunduğu esnada şehit anneleri gözyaşlarına hakim olamadı. Törene Kaymakam Kadir Çakır, şehit aileleri, veliler, Özel Harekat ekipleri ve öğretmenler katıldı.