Gündem Başkomiser Haydar polis pususuna düştü

Başkomiser Haydar polis pususuna düştü

18.08.2017 - 16:41 | Son Güncellenme:

İstanbul'da kendisini "Başkomiser Haydar" olarak tanıtarak, kurbanlarını yarım milyondan fazla para dolandıran sahte polis yakalandı.

Başkomiser Haydar polis pususuna düştü

Polisi harekete geçiren olay Kartal'da meydana geldi. Şevket A.'yı telefonla arayan bir kişi kendisini başkomiser olarak tanıttı. Daha sonra, "Adına büyük bir banka dolandırıcılığı yapılmış. Ben başkomiser Haydar. Suçlu olmadığını biliyorum ama senin kimliğini çaldırdığını öğrendim. Suçlular senin üzerine atmaya çalışıyorlar. Seni bu işten kurtaracağım. Fakat senin kimliğini kullanan yakalanana kadar evindeki değerli eşyaların Emniyet'te tutulması gerekiyor. Yoksa savcılığın yaptıracağı aramada değerli eşyalar yada para bulunursa tutuklanırsın " diyerek Şevket A.'yı korkuttu.

Haberin Devamı

100 BİNLİK ALTIN

Sahte Başkomiserin söylediklerine inanan Şevket A., evinde bulunan 83 cumhuriyet altını, 32 çeyrek altın, 6 yarım altın, 2 altın zincir ve 2 bilezik olduğunu söyledi. Sahte başkomiser, Şevket A.'dan soruşturmanın sekteye uğramaması için kimseye bilgileri vermemesini de tembihledi. Daha sonra Şevket A.'nın evine giden şüpheli, yaklaşık 100 bin lira değerindeki altınları alarak kayıplara karıştı.

100 BİN LİRALIK ALTIN YETMEDİ TEKRAR ARADI

Yaşadığı durumu bir arkadaşına anlatan Şevket A.,arkadaşının ikazıyla dolandırıldığını anlayınca emniyete giderek şikayetçi oldu. Şikayetin ardından Şevket A.'nın telefonu 2 gün sonra yeniden çaldı. Telefonu Şevket A.'nın kızı açtı. Dolandırıcı, "Baban gibi sende şüpheli konumundasın evde paranız var mı" dedi. Bu sırada Şevket A., polisi arayarak yardım istedi. Ekipler," Paranız olduğunu söyleyerek arayan kişiyi oyalayın" dedi. Babasıyla konuşulanları duyan genç kız, "83 bin lira var, eğer sorun yaşayacaksak gelin alın" dedi.

Haberin Devamı

POLİS PUSU'SUNA DÜŞTÜ

Mağdur Şevket A.nın verdiği bilgiyle Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, buluşma yerinde pusu kurdu. Sözde başkomiser, buluşmaya otomobille gitti. Araçtan inerek, Şevket A.'nın yanına giden dolandırıcı, pusudaki ekiplerce kıskıvrak yakalandı. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen sahte başkomiser 33 yaşındaki Serhat A. olduğu belirlendi. Şüphelinin Kartal, Bağcılar, Fatih ve Maltepe'de 7 kişiyi daha aynı yöntemlerle dolandırdığı tespit edildi. Şüphelinin bu 7 olayda 460 bin lira dolandırdığını belirlediği sahte başkomiser Serhat A.yı işlemlerinin ardından adliyeye sevk etti.

Yazarlar